G4Media.ro

Joe Biden l-a felicitat pe Benjamin Netanyahu, „prieten de decenii”, pentru revenirea…

sursa foto: Pexels

Joe Biden l-a felicitat pe Benjamin Netanyahu, „prieten de decenii”, pentru revenirea în fruntea guvernului israelian: „SUA vor continua să susţină o soluţie cu două state”

Preşedintele american Joe Biden l-a felicitat joi pe Benjamin Netanyahu pentru revenirea în fruntea guvernului israelian, numindu-l pe premierul recent învestit „prieten de decenii”, relatează AFP, citată de Agerpres.

Joe Biden a afirmat, într-un comunicat al Casei Albe, că îşi doreşte să conlucreze cu cel care a mai fost prim-ministru al Israelului între 1996 şi 1999, apoi între 2009 şi 2021, „pentru a face faţă împreună numeroaselor provocări şi oportunităţi care se prezintă Israelului şi Orientului Mijlociu, în special privind ameninţările venite din Iran”.

Benjamin Netanyahu a fost învestit joi prim-ministru al Israelului şi a format cel mai de dreapta guvern din istoria ţării. În trecut, relaţiile sale cu SUA au fost uneori furtunoase, în special în timpul mandatelor ultimului preşedinte democrat înainte de Joe Biden, Barack Obama.

În comunicatul său, Joe Biden a reiterat, de asemenea, poziţia SUA privind conflictul Israel-Palestina.

„SUA vor continua să susţină o soluţie cu două state şi să se opună politicilor care îi ameninţă viabilitatea sau contrazic interesele noastre şi valorile împărtăşite”, a scris el.

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a avertizat la începutul lui decembrie că SUA se vor opune înfiinţării de noi colonii de către noul guvern israelian în Cisiordania ocupată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...