G4Media.ro

Joe Biden denunţă actele de tortură comise de autorităţile ruse pe teritoriul…

Sursa foto: Official White House Photo by Hannah Foslien

Joe Biden denunţă actele de tortură comise de autorităţile ruse pe teritoriul lor şi în Ucraina

Într-un mesaj transmis de la Casa Albă cu ocazia Zilei internaţionale pentru sprijinirea victimelor torturii, preşedintele american Joe Biden a denunţat luni actele de tortură comise de autorităţile ruse pe teritoriul lor şi în Ucraina, relatează Agerpres citând AFP.

„Tortura distruge vieţi, familii şi populaţii. Cu toate acestea, în fiecare zi, indivizi din întreaga lume sunt supuşi acestor încălcări oribile ale drepturilor şi demnităţii lor umane”, a afirmat preşedintele american într-un comunicat.

El s-a referit în special la „dovezi ale unor violenţe îngrozitoare comise de membrii forţelor ruse” în Ucraina, invadată de Moscova în februarie 2022. Aceştia sunt vinovaţi, în opinia lui, de „acte de tortură pentru a forţa (victimele) să coopereze cu autorităţile de ocupaţie şi în timpul interogatoriilor, precum bătăi, electrocutări, simulări de execuţii şi folosirea violenţei sexuale”.

„Chiar pe teritoriul Rusiei, informaţiile referitoare la folosirea torturii în centrele de detenţie sunt ceva obişnuit, inclusiv împotriva activiştilor şi oponenţilor politicilor guvernamentale”, a mai spus Joe Biden.

Liderul de la Casa Albă a menţionat, de asemenea, Siria şi Coreea de Nord, evocând „dispariţiile forţate a zeci de mii de sirieni, familiile care adesea nu ştiu niciodată soarta sau locul în care se află cei dragi”.

„Numeroase informaţii credibile indică tortura şi alte forme de abuz crude, inumane şi degradante” din partea autorităţilor de la Phenian, în special împotriva femeilor, victime ale „violenţei sexuale, avorturilor şi sterilizărilor forţate”, a detaliat el.

Fără a menţiona în mod explicit numeroasele acuzaţii de tortură care au vizat ani de zile forţele şi serviciile de informaţii americane din Irak, Afganistan şi de la Guantanamo, Joe Biden a subliniat că „nicio ţară” nu se poate sustrage de la obligaţiile privind respectarea drepturilor omului. „Credem profund, ca naţiune, că şi noi trebuie să respectăm normele pe care le cerem altora să se urmeze”, a mai spus preşedintele american.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Domnu’ președinte ne spuneți câteva cuvinte de dezaprobare a torturilor autorităților americane pe teritoriul Americii? În special despre simularea înecului…