G4Media.ro

Joe Biden a condamnat ferm atacul terorist asupra premierului irakian Mustafa al-Kazimi,…

sursa foto: Facebook/ Mustafa Al-Kazemi

Joe Biden a condamnat ferm atacul terorist asupra premierului irakian Mustafa al-Kazimi, cu o dronă-capcană

Preşedintele american Joe Biden „a condamnat ferm” duminică atacul „terorist” asupra premierului irakian Mustafa al-Kazimi, cu o dronă-capcană înainte de răsăritul soarelui la reşedinţa sa din Bagdad. Mustafa al-Kazimi a scăpat nevătămat, relatează Agerpres, confom AFP.

„Sunt uşurat că premierul nu a fost rănit şi salut capacităţile de lider de care el a dat dovadă făcând apel la cal şi reţinere”, a precizat liderul de la Casa Albă într-un comunicat, cerând ca vinovaţii de acest atac să fie judecaţi.

„Am cerut echipei mele de securitate naţională să ofere asistenţa necesară forţelor de securitate irakiene pentru a ancheta acest atac şi a-i identifica pe vinovaţi”, a adăugat preşedintele democrat.

Conform serviciilor de presă ale premierului irakian, această „tentativă ratată de asasinat” a fost comisă cu o „dronă-capcană” asupra rezidenţei lui Kazimi situată în Zona Verde, un perimetru ultraprotejat care găzduieşte de asemenea ambasada SUA şi clădiri guvernamentale,

Două surse de securitate au vorbit despre „trei drone” lansate dintr-un sector situat nu departe de reşedinţă. Două drone au fost doborâte de gărzile lui Mustafa al-Kazimi, însă a treia a reuşit să îţi arunce în aer explozibilul, potrivit acestor surse.

sursa foto: Facebook/ Mustafa Al-Kazemi

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...