G4Media.ro

Jocurile Olimpice: Fetele din barca de 8 plus 1, locul șase în…

Foto: Facebook/ Federația Română de Canotaj

Jocurile Olimpice: Fetele din barca de 8 plus 1, locul șase în finala de la Tokyo/ România încheie probele de canotaj cu o medalie de aur și două de argint

România (Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea) a ocupat locul şase, ultimul, în finala probei de opt plus unu feminin, vineri, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, transmite Agerpres.

Barca noastră a avut un start greoi şi nu a reuşit să avanseze în clasament, în ciuda unui reviriment pe ultima parte a cursei.

Canotoarele române au fost cronometrate cu timpul de 6 min 04 sec 06/100, departe de timpul realizat în recalificările de miercuri, când au realizat un nou record mondial al probei (5:52.99).

La ediţia precedentă a Jocurilor, în 2016, la Rio, România obţinea bronzul în proba regină a canotajului la feminin. România este triplă campioană olimpică în această probă (1996, 2000, 2004).

România încheie întrecerile de canotaj de la Tokyo cu un bilanţ excelent, o medalie de aur (dublu vâsle feminin – Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş) şi două de argint (patru rame fără cârmaci masculin – Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari, respectiv dublu rame masculin – Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă).

Bilanţul olimpic general al canotajului românesc este de 20 de medalii de aur, 12 de argint şi 9 de bronz.

Echipajul Canadei a obţinut medaliile de aur, argintul a revenit Noii Zeelande, în timp ce bronzul a revenit Chinei, Statele Unite, campioana olimpică, terminând pe locul al patrulea.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Felicitari !!!

  2. cele 8+1 au valoarea unei medalii olimpice. o medalie ratata din cauza unei erori de strategie. au dat maximul in calificari. ne-au reprezentat cu cinste, bravo lor!