G4Media.ro

Jihadistul marocan Ayoub El Khazzani, condamnat la închisoare pe viață după atacul…

sursa foto: BBC

Jihadistul marocan Ayoub El Khazzani, condamnat la închisoare pe viață după atacul din trenul Thalys, în 2015

Jihadistul marocan Ayoub El Khazzani a fost conamndat pentru «tentativă de asasinat terorist» după ce în august 2015 a încercat să deschidă focul la bordul unui tren Thalys pe ruta Amsterdam-Paris. La acea vreme el avea doar 26 de ani. Atentatul, soldat cu doi răniţi, a fost oprit de pasageri care au intervenit în timp util, transmite RFI.

Pe 21 august 2015, la 15:17, El Khazzani s-a urcat la bordul unui tren Thalys, în Bruxelles. Avea asupra sa un kalașnikov, un pistolet şi un cutter dar şi o cantitate impresionantă de muniţie.

A fost oprit înainte să omoare pe cineva. Au intervenit trei americani aflaţi în vacanţă în Europa, doi dintre ei soldaţi. Ei s-au aruncat asupra lui pentru a evita ca atacatorul să omoare «ansamblul pasagerilor» după cum au declarat ulterior. Au intervenit şi alţi pasageri din tren pentru a neutraliza atacatorul.

La anunţul verdictului, Ayoub El Khazzani, acum în vârstă de 31 de ani, a rămas drept, fără să trădeze nici cea mai mică emoţie.

Judecătorul a considerat că acesta ar fi putut comite un atentat ce ar fi făcut foarte multe victime.

De-a lungul procesului, El Khazzani a susţinut că singura sa misiune era să omoare soldaţii americani şi diverşi membri ai Comisiei Europene, prezenţi la bordul acestui tren. Curtea a explicat faptul că americanii nu purtau niciun semn distinctiv şi că atacatorul se urcase în tren cu un arsenal ce ar fi putut face numeroase victime.

sursa foto: BBC

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează