G4Media.ro

J. K. Rowling regretă că nu s-a exprimat mai devreme asupra identităţii…

Sursa foto: Twitter / J. K. Rowling

J. K. Rowling regretă că nu s-a exprimat mai devreme asupra identităţii transsexuale, în pofida acuzaţiilor de transfobie

Autoarea seriei de romane „Harry Potter”, J.K. Rowling, a declarat că regretă faptul că nu a vorbit „mai devreme” cu privire la subiectul identităţii transsexuale, în pofida acuzaţiilor de transfobie care o vizează, într-un text publicat miercuri în Times, transmite AFP, citată de Agerpres.

Scriitoarea în vârstă de 58 de ani, care trăieşte la Edinburgh, şi-a multiplicat luările de poziţie pe acest subiect începând cu 2018, estimând că drepturile femeilor pot fi ameninţate de anumite revendicări ale apărătorilor drepturilor persoanelor transgen.

„Am început să vorbesc pentru că altfel m-aş fi simţit ruşinată pentru tot restul vieţii. Singurul meu regret este că nu am făcut-o mai devreme”, scrie ea într-un extras din colecţia de texte „The Women Who Wouldn’t Wheesht”.

Celebra autoare a mai explicat că a ajuns să creadă că „mişcarea socio-politică pentru care ‘femeile trans sunt femei’ nu este nici binevoitoare, nici tolerantă, ci în realitate este în mod profund misogină, regresivă, periculoasă prin obiectivele sale şi autoritară în tacticile pe care le aplică”.

Ea povestit că a urmărit această luptă la început, iar cei apropiaţi „au implorat-o să nu vorbească despre asta”, însă s-a hotărât „să vorbească”.

Evocând polemicile în care a fost trasă după ce şi-a afirmat poziţia în legătură cu subiectul indentităţii trans, J. K. Rowling spune că „nimeni care s-a confruntat cu un val de ameninţări cu moartea şi viol nu vă va spune că acest lucru este distractiv” şi, de asemenea, critică lipsa de „gândire critică” pe acest subiect.

„Cred că suntem martorii celui mai puternic atac din viaţa mea asupra drepturilor (câştigate de) înaintaşele noastre, despre care ele au crezut că sunt garantate pentru toate femeile”, a mai susţinut ea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Felicitari pentru curaj.