G4Media.ro

Ivanka Trump a fost interogată sub jurământ în privința modului în care…

Ivanka Trump a fost interogată sub jurământ în privința modului în care au fost cheltuiți banii pentru inaugurarea mandatului lui Donald Trump în 2016

Ivanka Trump, fiica și consilierul președintelui Donald Trump, a fost interogată, sub jurământ, în privința modului în care au fost cheltuite fondurile pentru inaugurarea mandatului tatălui său, în 2016, transmite Reuters.

Ivanka Trump este parte într-un proces civil care urmărește o presupusă utilizare abuzivă a fondurilor non-profit pentru instalarea lui Donald Trump la Casa Albă.

Procurorul general al districtului Columbia, Karl Racine, susține că afacerea imobiliară a lui Donald Trump și alte entități au folosit în mod abuziv fonduri nonprofit pentru a îmbogăți familia prezidențială.

Potrivit informațiilor din proces, o corporație nonprofit scutită de impozite, numită ”Al 58-lea Comitet inaugural prezidențial” coordonat de familia Trump a plătit supraevaluat pentru spațiul de evenimente în Hotelul Trump International din Washington.

Procurorul Racine susține că, într-unul dintre cazuri, organizația nonprofit a plătit mai mult de 300.000 de dolari pentru o recepție privată la Hotelul Trump pentru cei trei copii mai mari ai președintelui – Donald Jr., Ivanka și Eric – în seara de inaugurare din 20 ianuarie 2017.

  • „Legislația districtuală impune ca organizațiile nonprofit să își folosească fondurile în scopul public declarat, nu în beneficiul persoanelor private sau al companiilor”, a spus Racine la începutul acestui an.

Procesul intentat de procuror urmărește să recupereze 1 milion de dolari care ar fi fost direcționat direct către businessul familiei Trump.

Comitetul inaugural din 2016 a declarat că fondurile sale au fost verificate independent și că toți banii au fost cheltuiți legal. Comitetele de inaugurare pot accepta donații nelimitate, inclusiv de la corporații. Cele 107 milioane de dolari strânse de comitetul inaugural al lui Trump, prezidat de dezvoltatorul și investitorul imobiliar Thomas Barrack, au fost cele mai mari din istorie, potrivit Comisiei Electorale Federale.

sursa foto: Facebook/ Ivanka Trump

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Masterclass asupra modului in care s-au furat alegerile in State:

  2. Cand Sapte Case s-a intalnit cu Penalii de la Casa Alba, Tapalaga le ridica mingi la fileu.

  3. tare imi e teama ca vor aparea falsuri din partea acuzatoare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.