G4Media.ro

Italia: Turismul este într-un „şoc profund” din cauza pandemiei/ Numărul turiștilor străini…

Italia: Turismul este într-un „şoc profund” din cauza pandemiei/ Numărul turiștilor străini a scăzut cu aproape 70%, iar turismul intern nu s-a dezvoltat

Sectorul italian al turismului a fost sever afectat anul acesta pe fondul pandemiei de coronavirus (COVID-19), iar numărul vizitatorilor a scăzut semnificativ, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (Istat), transmite DPA, citată de Agerpres.

În primele nouă luni din acest an, numărul turiştilor străini a scăzut cu 69%, astfel încât sectorul italian al turismului este într-un „şoc profund”. Şi numărul turiştilor interni a scăzut pe perioada verii, conform Istat.

Cei mai mulţi turişti străini au venit în Italia din Germania (47%), în timp ce din SUA aproape că nu a venit niciun vizitator.

Cele mai afectate regiuni au fost oraşele mari şi comunele de pe coasta Mării Mediterane, care au înregistrat în aprilie un declin de 96% al numărului turiştilor străini, comparativ cu perioada similară din 2019. Regiunile montane au raportat în perioada verii o scădere de doar 9%.

Italia este una dintre ţările europene cele mai afectate, înregistrând peste două milioane de persoane infectate şi peste 72.000 de decese din cauza coronavirusului, la o populaţie de 60 de milioane de locuitori.

Impactul pandemiei asupra industriei italiene a turismului ar putea ajunge în acest an la 100 de miliarde de euro (118 miliarde de dolari), cu mult peste estimările precedente, arată studiile grupurilor de turism Confiturismo şi Assoturismo publicate recent.

Suma reprezintă peste 6% din PIB-ul Italiei la finalul anului trecut. Conform datelor Naţiunilor Unite, Italia este una dintre cele mai vizitate ţări din lume, iar turismul este responsabil pentru aproximativ 13% din Produsul Intern Brut. Dacă cifra de 100 de miliarde de euro se confirmă, aportul turismului în PIB se va înjumătăţi, apreciază analiştii.

Italia, a treia economie a zonei euro, ar urma să înregistreze anul acesta o scădere de 11,2%, a previzionat recent Comisia Europeană. Ar fi cel mai sever declin în rândul celor 27 de state membre UE

Reprezentanţii Confiturismo şi Assoturismo susţin că fără ajutor guvernamental sectorul turismului ar putea suferi pagube irecuperabile, în condiţiile în care, în această vară, turismul intern a crescut cu 1,1%, dar sosirile turiştilor străini au scăzut cu 66%.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Hopaaaa….. Stai așa că nu-i așa. Nu voiau acum un an-doi să nu mai dea voie la toți turiștii străini în principalele lor zone? La Veneția, în mod special. Că-i poluează, că-i sufocă….? Nu voiau să pună niște taxe date naibii pe cap de turist?

    Oricum, sunt tare curios când o să-și dea seama populimea că această „pandemie” este doar o batjocură, o făcătură pentru a le umple unora buzunarele, industria farmaceutică spre exemplu, dar și pentru a controla mai bine populația? O pupulație ținută-n casă, „distanțată”, este mult mai ușor de controlat. Când ești distanțat nu mai poți protesta, nu mai poți comenta…. Omul este, prin definiție, o ființă socială. ori ei tocmai aici atacă, aici dau lovitura.

    Urmează vremuri „interesante”.

    • Mda, doar că sunt oameni, apropiați mie, care au murit de această batjocură și nu ar fi murit de gripa, fiindcă era deja vaccin. Sub 50 de ani. Vrei să fii tu ăla, care, pentru binele economiei, condamni la moarte pe cei din grupele de risc? Be my guest.

  2. „Turismul este într-un „şoc profund” din cauza pandemiei”?! Banii îs la China, cei care au lansat acest „virus”, pentru a schimba echilibrul geopolitic global în favoarea regimului comunist de la Beijing! China este printre foarte puținele țări din lume la ora actuală pe creștere economică. 🙂

  3. Păi vreți și lockdown între regiuni dar și turiști? Stați în șoc!

  4. Asta e, turiștii au ajuns sa se plimba pe Gmaps și alte rețele. Pai cine are interes sa se termine pandemia când rețelele au asa mare audienta.Aștept momentul când vor fi sparți în bucăți sau desfințați, au ajuns sa fie stat în stat.