G4Media.ro

Italia: S-au dublat preţurile biletelor de avion pentru destinaţii europene

Sursa foto: Pixabay

Italia: S-au dublat preţurile biletelor de avion pentru destinaţii europene

Persoanele care decid să călătorească cu avionul pentru a ajunge în diferite destinații europene, vor trebui să plătească tarife aproape duble comparativ cu cele de anul trecut, anunţă Codacons, care denunță fenomenul scumpirii preţului biletelor de avion în Italia, transmite ANSA, citată de Rador.

Odată cu venirea căldurii și cu creșterea numărului de italieni care călătoresc, prețurile biletelor de avion au crescut vertiginos – explică asociația de consumatori, care a reelaborat cele mai recente date furnizate de ISTAT – În ultima lună, preţurile zborurilor pentru destinaţiile europene au suferit o creștere de + 91% față de aceeași perioadă a anului 2021. Zborurile intercontinentale au crescut cu + 35,7%, în timp ce prețul celor interne este în creștere cu 15,2%.

Se asistă la o creștere generalizată a tarifelor aeriene, fenomen influenţat de creșterea prețurilor la carburanți și de consecințele facturilor scumpe și care se reflectă direct în buzunarele consumatorilor. Tot Codacons ne anunţă că şi pe partea transportului maritim se înregistrează creșteri: în ultima lună tarifele feribotului au crescut cu +19,4% față de aceeași perioadă a anului 2021.

Preţurile biletelor de tren în schimb scad cu -9,9%, ca efect al renunţării graduale la limitările legate de Covid .

sursa: ANSA (traducere: Rador/ Catalina Paunel)

Sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. condoleante

  2. din articol se intelege ca valiza care a fost gasita langa el valoreaza 9000 de euro, nu ca ar fi continut 9000 de euro. ”a fost găsită și o valiză de 9.000 de euro”

    • Fiti si d-voastra mai intelegator ! Goagl are probleme cu traducerea din Italiana !

    • „hanno trovato anche 9000 euro in contanti” inseamna „au găsit și 9000 de euro în numerar” dar asta doar pentru un absolvent de Limba Italiana nu si pentru „Redactia” !