G4Media.ro

Italia anunță că va începe producția unui nou test pentru depistarea Covid-19,…

sursa foto: G4Media.ro

Italia anunță că va începe producția unui nou test pentru depistarea Covid-19, care poate da rezultatul în 3 minute, precum un test de sarcină

O companie din Italia va începe producţia unui test ultrarapid de detectarea a infecţiei COVID-19, pe bază de salivă, care dă rezultatul în doar 3 minute. Ministerul Sănătăţii și-a da acordul pentru demararea producției.

Noul produs a fost dezvoltat de compania Allum din localitate Merate, regiune din Lombardia, în colaborare cu Universitatea din Samnio. Conform infomațiilor transmise de EFE, ar urma să fie produse 20 de milioane de teste.

Pentru a afla dacă o persoană s-a infectat cu noul coronavirus, este prelevată o mostră de salivă cu un beţişor cu capete de bumbac şi, graţie utilizării împreună a trei reactivi, se poate afla rezultatul la fel de repede precum se întâmplă cu un test de sarcină: două linii înseamnă pozitiv, o linie este negativ.

„Timp de 40 de ani ne-am dedicat fabricării sistemelor de iluminat, la începutul anului proiectam lămpi pentru dezinfectarea încăperilor de virus, dar ne-am dat seama că este anevoios şi necesită prea mult timp”, a declarat postului local Prima Merate, proprietara companiei, Stefania Magni.

„În perioada de izolare ne-am întrebat cum putem ajuta ţara să revină cât mai repede la normalitate şi am început să studiem împreună cu Pasquale Vito, profesor de genetică la Universitatea din Sannio, şi o firmă afiliată universităţii Genus Biotech, pentru a dezvolta acest test cu rezultate ultrarapide”, a precizat ea, conform Agerpres.

Este vorba de primul test de acest tip din Italia, iar după aprobarea obţinută de la Ministerul Sănătăţii va fi gata pentru a intra în producţie.

 

Sursa Foto: G4Media.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Doar daca ti-l bagi in cur. 😀

  2. Doar sa nu dea rezultate false