G4Media.ro

Italia a adoptat un controversat plan de „susținere a maternității”/ Grupurile care…

Sursa foto: Pexels / Maria Lucia P. Sampaio

Italia a adoptat un controversat plan de „susținere a maternității”/ Grupurile care „susțin maternitatea” vor putea să intre în clinicile de avort pentru a încerca să descurajeze femeile să întrerupă sarcina

Senatul italian a dat marți aprobarea finală unui plan contestat al guvernului de a permite grupurilor care „susțin maternitatea” să intre în clinicile de avort pentru a încerca să descurajeze femeile să întrerupă sarcina, scrie Reuters.

Partidul Frații Italiei al premierului Giorgia Meloni a atașat propunerea într-un amendament la un proiect de lege privind planul de redresare a Romei după Covid-19, care include un capitol dedicat sectorului sănătății.

Meloni este ferm împotriva avortului, dar a promis în timpul campaniei sale victorioase pentru alegerile generale din 2022 că, în pofida convingerilor sale personale, nu va modifica legislația existentă pe această temă.

Senatul a aprobat proiectul de lege care permite grupurilor anti-avort să intre în clinicile publice de consiliere familială cu un vot de 95 la 68, în cadrul unei moțiuni de încredere.

Acesta obținuse un prim undă verde în Camera Deputaților, camera inferioară, săptămâna trecută, stârnind critici aprinse în rândul partidelor de opoziție, care au calificat-o drept un atac la dreptul la avort în vigoare din 1978.

Partidul lui Meloni susține că noua prevedere are ca scop doar să ofere femeilor o oportunitate de reflecție înainte de a lua o decizie finală cu privire la sarcina lor și nu aduce atingere drepturilor acestora.

Clinicile de consiliere familială, care fac parte din serviciul național de sănătate, oferă femeilor servicii și sprijin în materie de sănătate sexuală, sarcină și maternitate, inclusiv consultații medicale și rețete.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Am și eu o întrebare: întreruperea sarcinii este ca întreruperea curentului? Adică după întrerupere, se poate reporni?