G4Media.ro

ISW: Trupele rusești și-au încetinit ofensiva în zona Avdiivka și s-ar putea…

ISW, captura

ISW: Trupele rusești și-au încetinit ofensiva în zona Avdiivka și s-ar putea să se pregătească să atace Ceasov Iar

Experții de la Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW) notează că, pentru prima dată în ultimele zile, trupele rusești din jurul orașului Avdiivka nu au înregistrat niciun avans confirmat, ceea ce poate indica o încetinire a ritmului ofensivei în această zonă, scrie BBC.

Anterior, armata rusă avansa în mod activ în apropiere de Oceretine, o așezare situată nu departe de Avdiivka, unde apărarea trupelor ucrainene a fost recent străpunsă.

Cu toate acestea, autorii raportului ISW concluzionează că, la 30 aprilie, armata rusă nu a obținut succese semnificative în regiune. În același timp, însă, surse rusești au anunțat intensificarea atacurilor în apropiere de Bahmut, în direcția orașului Ceasov Iar.

Citește și:

ISW a relatat în repetate rânduri că încercările trupelor rusești de a folosi în mod activ breșa de lângă Oceretine ar putea interfera cu o ofensivă mai promițătoare din punct de vedere operațional asupra Ceasov Iar, un bastion important al apărării ucrainene.

„Datele unei singure zile sunt insuficiente pentru a indica o tendință, dar ar putea indica faptul că forțele rusești încetinesc ritmul atacurilor în apropiere de Avdiivka și își concentrează din nou eforturile ofensive în apropiere de Ceasov Iar”, se arată în raport.

Potrivit experților ISW, este posibil ca forțele rusești să decidă să se deplaseze din zona de pătrundere Oceretine spre Torețk pentru a ajuta la avansarea atacului asupra Ceasov Iar. Cu toate acestea, această manevră ar necesita probabil o pauză tactică pentru a aduna trupe pentru o astfel de acțiune, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului.

Torețk este situat în apropiere de Bahmut, la nord-est de Oceretine.

Potrivit autorilor raportului, în cursul zilei de 30 aprilie forțele rusești au continuat să avanseze în apropiere de Ceasov Iar, iar cu o zi înainte, armatele militare rusești au fost observate pe partea de est a canalului Severski Doneț-Donbas.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. corect. si de cantece patriotice. ala de la trezorerie astepta votul ca sa apese pe butonul care parasuta pe 20.04 bombe si tancu si toate cele necesare ucrainei