G4Media.ro

ISW: Putin „nu este pregătit să negocieze și caută victoria completă” /…

sursa foto: INA FASSBENDER / AFP

ISW: Putin „nu este pregătit să negocieze și caută victoria completă” / Doar o serie de victorii ucrainene l-ar putea convinge pe Putin să negocieze în alți termeni decât cucerirea teritorială a Ucrainei

În ultima actualizare a Institutului american pentru studiul războiului (ISW) se afirmă că președintele rus rămâne hotărât să cucerească Ucraina prin forță, anunță Sky News.

Potrivit thinktank-ului, Putin nu și-a schimbat obiectivele de când a izbucnit războiul și niciunul dintre „eșecurile eforturilor sale militare majore” nu l-a convins să vină la masa negocierilor.

„Războiul se va prelungi atâta timp cât Putin crede că își poate impune voința asupra Ucrainei prin luptă sau prin frângerea voinței ucrainenilor de a lupta în urma abandonului lor de către Occident”, se precizează în ultimul raport ISW.

Doar o serie de victorii ucrainene l-ar putea convinge pe Putin să negocieze în alți termeni decât cucerirea teritorială a Ucrainei, potrivit comunicatului. „Există motive să ne așteptăm ca forțele ucrainene să poată, de fapt, să obțină câștiguri prin contraofensive”, a adăugat ISW.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Nu-i nimic, la vara cand armata UA va bate la usa din fata a crimeii nu va conta ce spune putinelul, dupa cum nici acum nu conteaza.

  2. Un nou episod din „Sa radem cu ISW”.

  3. „Victoria completa” ??!!!
    PS. Insul e tot mai rupt de realitate. (Asa sunt toti dictatorii inainte de a da in primire in diferite moduri, naturale sau artificiale) !