G4Media.ro

ISW: Metodele autoritare ale lui Putin au efect „perturbator” și creează o…

Sursa foto: Kremlin.ru

ISW: Metodele autoritare ale lui Putin au efect „perturbator” și creează o armată „dezorganizată”, condusă de comandanți „eșuați”

Săptămâna trecută l-am văzut pe Vladimir Putin făcând încă o remaniere în rândul cadrelor sale militare de vârf, iar analiștii occidentali sugerează acum că acest model ar putea împiedica obiectivele de război ale președintelui rus, relatează Sky News.

Înclinația sa de a roti personalul astfel încât niciun comandant să nu poată acumula influență politică a dus la o armată mai „dezorganizată” și mai puțin eficientă, a declarat Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW).

Grupul de reflecție cu sediul în SUA a declarat că promovările, retrogradările și repromovările au creat facțiuni în cadrul armatei, comandanții încercând să își păstreze soldații – și, prin urmare, influența personală – evitând să îi trimită în zonele de uzură de pe linia frontului.

„Comandanții oscilează probabil între a-și păstra forțele și a susține obiectivele operaționale actuale ale lui Putin, unii dintre ei punând în balanță una în detrimentul celeilalte în încercarea de a menține sprijinului lui Putin”, a declarat ISW.

La rândul său, Putin îi retrogradează mai degrabă decât îi demite pe liderii militari pentru a-i „încuraja să încerce să-i recâștige sprijinul”.

ISW a declarat că, deși această tactică poate fi utilă pentru menținerea regimului autoritar la Kremlin, este „perturbatoare” pentru eforturile de a comanda armata și are ca rezultat „revenirea comandanților retrogradați anterior care au eșuat grav”.

Rezultatul contraofensivei ucrainene va determina probabil ce facțiune a armatei va alege președintele rus să favorizeze în continuare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Isw, nu știu nimic. Ce dacă sunt experți în ceva… Adevăratul expert, care își dorește pacea și este imparțial este nimeni altul decât vct. Va spune el exact cât de inapți sunt ăștia de la vct și cum stau lucrurile.