G4Media.ro

ISW: Kadîrov ar fi refuzat să se alăture campaniei de informare organizată…

Sursa foto: Kremlin.ru

ISW: Kadîrov ar fi refuzat să se alăture campaniei de informare organizată de Prigojin împotriva Ministerului rus al Apărării / Influența șefului Wagner, în scădere

Liderul cecen Ramzan Kadîrov ar fi refuzat oferta șefului grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, de a se alătura unei noi campanii de informare împotriva Ministerului rus al Apărării, deoarece se îndoiește că această campanie va contribui la restabilirea influenței în scădere a lui Prigojin, scrie în raportul său zilnic Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW), relatează BBC.

Ministerul rus al Apărării a anunțat săptămâna aceasta schimbarea comandanților tuturor celor patru districte militare. Iar Kadîrov, reamintind că „orice numire în structura Ministerului Apărării” este asociată cu declarațiile sale critice anterioare, a declarat că are „relații excelente și bine coordonate” cu departamentul militar și că „orice ordin” al comandantului suprem este susținut de acesta.

Analizând situația, ISW atrage atenția asupra vizitei lui Prigojin la spitalul comandantului forțelor speciale cecene „Akhmat” Apti Alaudinov – autorii raportului au văzut în aceasta o încercare de a obține sprijinul lui Kadîrov. În plus, ei au remarcat declarația serviciului de presă al lui Prigojin potrivit căreia Wagner este o armată privată care „nu are nimic de-a face” cu forțele armate.

Prigojin pare să își intensifice campania de informare împotriva Ministerului Apărării, concluzionează analiștii ISW. Aceștia amintesc că, în octombrie, Prigojin s-a folosit deja de criticile lui Kadîrov la adresa armatei ruse pentru a submina pozițiile departamentului militar și pentru a prezenta Wagner ca fiind o forță de elită în războiul din Ucraina.

Cu toate acestea, de data aceasta, este probabil că Kadîrov a refuzat să se alăture noului atac al lui Prigojin asupra Ministerului Apărării, deoarece legăturile sale formale cu Kremlinul și poziția sa la putere îi sunt mai avantajoase decât orice relație politică cu Prigojin, sugerează raportul. Iar acum, potrivit autorilor, cei asociați cu Kremlinul ar putea să-i întoarcă spatele lui Prigojin pentru a-și menține pozițiile.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Parca influenta șefului Wagner era intr-o creștere spectaculoasa, mai ca era mai tare ca putler

  2. Hienele comunistoide se sfasie intre ele pt putere