G4Media.ro

ISW despre asaltul asupra Bahmut: Rușii nu au învățat nimic din luptele…

Sursa foto: ANATOLII STEPANOV / AFP

ISW despre asaltul asupra Bahmut: Rușii nu au învățat nimic din luptele pentru Severodonețk și Lisiceansk

Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW) afirmă, în buletinul zilnic dedicat războiului din Ucraina, că analiza asupra asaltului asupra Bahmut arată că armata rusă nu a învățat nimic din luptele anterioare, când, cu prețul unor pierderi grele, a cucerit obiecte de o importanță strategică foarte limitată, potrivit BBC.

Cel mai ilustrativ exemplu în acest sens a fost capturarea Severodonețk și Lisiceansk la sfârșitul primăverii și începutul verii. Importanța acestor orașe era extrem de mică, dar Forțele Armate ale Ucrainei au forțat armata rusă să concentreze forțe mari în aceste locuri, le-au ținut acolo timp de câteva săptămâni, le-au provocat pierderi grele și apoi s-au retras. Acesta a fost punctul culminant al ofensivei rusești în Donbas – ceea ce înseamnă că, din acel moment, forțele pentru continuarea ofensivei au fost epuizate.

Un astfel de rezultat este posibil și în Bahmut. Forțele rusești au luat cu asalt Bahmut încă din luna mai, cucerind micile așezări din jurul său cu pierderi uriașe. Chiar dacă vor reuși să cucerească orașul în sine, acest lucru nu va aduce niciun beneficiu operațional, afirmă think-tank-ul american.

În timp ce forțe considerabile sunt folosite pentru asaltul asupra Bahmut, alte sectoare ale frontului sunt slăbite, creând astfel condiții pentru contraatacuri ucrainene în alte direcții, subliniază ISW.

În regiunea orașului Bahmut operează în principal mercenari din Grupul Wagner al lui Evgheni Prigojin, inclusiv infractori eliberați din închisori în acest scop. Gradul de responsabilitate al acestor formațiuni față de comandamentul armatei ruse este necunoscut, mai arată ISW.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Întrebare pentru postacii ruși: nu vă e rușine să susțineți o armată atât de incompetentă precum cea rusă?

  2. Am venit la comentarii să văd ce mai elucubreaza rusnacii si rusofilii. Se pare că sunt toți la luptă moghilizați! 😏

  3. Asa e, rusii n-au invatat nimic. Au cucerit orasele si au demilitarizat cateva mii de soldati ucrainieni. Acum, la Bakhmut, se vorbeste de peste 10k de soldati ucrainieni morti.

    La mai multa „neinvatare”, conform ISW, clovnii social media!