G4Media.ro

ISU nu a dat acord pentru sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului, la care…

ISU nu a dat acord pentru sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului, la care sunt așteptați 30.000 de credincioși: „Este ilegal. Se face pe răspunderea organizatorului“

Patriarhia a anunţat că aşteaptă, duminică dimineaţă, 30.000 de credincioşi pentru a participa la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului, numai că siguranța acestor oameni se află sub semnul întrebării. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a confirmat pentru Recorder că nu a dat aviz, acțiunea fiind în afara legii, astfel că evenimentul se va desfășura „pe răspunderea proprietarului“.

Legea interzice desfăşurarea oricăror evenimente publice pe un şantier deschis, aşa cum este, în acest acest moment, Catedrala Mântuirii Neamului. Nici ISU și nicio altă instituţie a statului nu poate aproba o astfel de acţiune. „Este ilegală punerea în funcțiune a unei clădiri aflată în stadiu de execuţie, la care nu s-a făcut recepţia şi pentru care nu a fost obţinută autorizaţia de incendiu, potrivit legii 307/2006“, susține Daniel Vasile, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

După cum a anunțat însăși Patriarhia, Catedrala Mântuirii Neamului se află în acest moment în stadiul „la roşu“, construcţia urmând a fi finalizată abia în anul 2024. BOR știa că nu poate obține aviz de securitate pentru o construcție aflată în acest stadiu, motiv pentru care a trimis o simplă înştiinţare Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Instituţia notificată nu poate aproba, însă, o scrisoare pentru care nu există niciun cadru legal.

„Am luat la cunoştinţă, la nivelul ISU, despre intenția organizării acestui eveniment şi despre numărul ridicat de participanţi. Totuşi, desfăşurarea evenimentului în interiorul șantierului se face exclusiv pe răspunderea proprietarului, a organizatorului“, a explicat Daniel Vasile.

Reprezentanţii ISU au explicat că, deşi vor fi puşi în situaţia de a participa la o acţiune ilegală, vor face tot ce le stă în putinţă pentru ca ziua de duminică să nu fie marcată de niciun eveniment special.

Citește articolul integral pe Recorder.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. ISU stie bine cum a construit mafia imobiliara in Romania…Astazi in Chiajna, la mansarda fara tabachere de interventie a servantilor, pompierii stropeau acoperisul de tabla iar apa curgea pe burlane la canalul pluvial fara sa atinga focul. Domnul Arafat ar trebui sa plateasca apa irosita de pomana din piscina doamnei Lili Ruse. Toate aceste constructii din materiale combustibile inflamabile sunt bombe cu ceas.

 2. ISU nu stie cu cine se pune. Pai daca nici cu patronu protectia asta nu e asigurata… ce sa mai zicem de Colectiv, ca si acolo a fost tot pe rpopria raspundere. Si, care a fost raspunsul…
  Sa mearga la muntele Athos sa ceara declaratie pe propria raspundere

 3. Nu va uitati la mine, mahmur fiind nu am putut tinti corect si, iata unde mi-am bagat coada…!

 4. ,,Cu gandul la Romania ....cu modestie,cu gandul mereu aproape alaturi de ceilalti ,cu principii si valori morale..."!!!!!!!!

  Sunt scoli fara aviz ISU,copii fara caldura iarna,in spitale la fel – ne ingrijoram tocmai pentru o constructie ca asta??!!!! stiind ca preafericitul cunoaste de la stiri Romania si ,,starea de bine,, a populatiei tinere dar si a celei in varsta. Din schita proiectului s-ar deduce ca spatiul interior destinat slujbelor e la etaj superior.acolo se estimeaza ca ar intra aprox 2000 de persoane. Va dati seama ca aceasta constructie nu are proiect ,,mai aerisit,, ca un moll care sa prevada multe usi sau geamuri care sa poata fi sparte la nevoie in caz de evacuare si e posibil sa constate cetatenii acestei tari ca banii multi,aproape imposibil de numarat in lei, s-au cheltuit intr-o constructie nefolositoare.Aceasta constructie cand va fi gata finisata,pictata,etc e posibil sa nu primeasca avizul ISU pentru folosirea cladirii cu 2000 de persoane in interior. In interior va ramane preafericitul daniel care va fi auzit in difuzoare afara de zgribulitii sau prea incalizitii, dupa anotimp,enoriasi simpli.Pentru personalitati gen primarite, principese si exmatriculat si dezmostenit principe cu copil in afara familiei,cu tentativa de indemnare, prin oferta de ajutor material la avort a mamei acelui copil,cu violare de domiciliu la casa bunicului,(a se vedea presa),asadar ,,puternice repere morale,,pentru a fi demne de a sta in apropierea inaltelor fete bisericesti, aceste personaje isi vor avea locurile cele mai de seama in noua catedrala.Deh,dupa contributie!!!!! si publicitate…..Asadar, mantuirea neamului ,,s-a rezolvat,, -asa spun cei care fura la examene- cu aceasta constructie.Mai are de treaba doar fata cu misiunea sa care apa rece, dupa spusele lui calinic. OBS.Mantuirea nu se face ,,cu tot neamul,, ci, individual la Marea Judecata.

  • Scolile sunt cat de cat ignifugate periodic dar dezvoltatorii mansardelor nici macar atat nu cheltuiesc. Acestea imobile sunt de gradul 0 la foc si cutremur deoarece nu se mai respecta disciplina in constructii din vremea lui Ceausescu. O tigara aprinsa, un fier uitat in priza sau alta sursa de foc si s-a distrus tot blocul.

 5. Legea este pentru prosti. Ei sa o respecte. Popii ortodoxi sunt deasupra legii,in frunte cu ăla de și-a pus chipul și numele pe clopotele Catedralei Nationale, „preafrumosul” și „preacinstitul” daniel.
  Rușine mafiți în sutane.

 6. in graba am citi Isus , si sincer nu m-am mirat!

 7. Pai atunci, ce face Militianca cu Coaie, sa cheme jandarii: gaze, bastoane peste fata, bocanci in gura…doar s-au antrenat pe 10.08, nu? Deci inca o manifestatie neautorizata, ce dracu’…

 8. Se căuta motivul şi s-a găsit! ISU propune un motiv întemeiat să-i ierte Iisus, căci nu electoratul va avea milă, pe criticii „pupătorilor de moaşte” şi ai „mândriei de a fi români de Centenar”, ca şi pe elitele ce chiuli-vor de la ceremonia dedicată unor eroi uitaţi, dacă nu luaţi şi la mişto ca fraieri.

 9. Si ce daca LEGEA zice ce zice!?
  BOR nu da 2 BANI pe LEGE, sfidand Romanii!
  De ce un Roman RASPUNDE pentru NERESPECTAREA Legii, in timp ce BOR nu se sfieste sa o INCALCE in vazul Lumii intregi!?
  Crede careva ca ISU va Amenda BOR pentru asta?
  NU, dimpotriva, vor „participa la o actiune ILEGALA”, cum o spun chiar ei, dar NU vor FACE Nimic din ceea ce LEGEA ii obliga!
  Ce AUTORITATE mai are Statul Roman, cand o Institutie a sa INCALCA Legea fara rusine, fara frica!?

  Reamintesc Morala fabulei Cainele si catelul a lui Grigore Alexandrescu:
  „Noi, fratii tai? raspunse Samson plin de mînie,
  Noi, fratii tai, potaie!
  O sa-ti dam o bataie
  Care s-o pomenesti.
  Cunosti tu cine suntem, si ti se cade tie,
  Lichea nerusinata, astfel sa ne vorbesti?”
  – „Dar ziceati…” – „Si ce-ti pasa? Te-ntreb eu ce ziceam?
  Adevarat vorbeam,
  Ca nu iubesc mîndria si ca urasc pe lei,
  Ca voi egalitate, dar nu pentru catei.”

 10. Un detaliu nu prea important, ziceți voi.
  Toate țările din jurul nostru folosesc biserica pentru a atinge obiective sociale, economice și nu în ultimul rând internaționale. România este de mult timp sub un atac religios, și nu mă refer la mormonii ,,elder” în acele cămăși albe și nici la musulmani.
  Iar BOR este singura care a luat și ia poziție !

  Voi, cacamaca !

  Ați uitat vremurile în care BOR era singurul învățător din sat, singurul înțelept îndrumător.

  Voi, cacamaca !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.