G4Media.ro

Istoricul Alexandru Muraru: Sala Tronului va fi folosită din nou ca sală…

Istoricul Alexandru Muraru: Sala Tronului va fi folosită din nou ca sală de mese de către guvernul Dăncilă/ Este un sacrilegiu fără precedent în istoria europeană a preluării președinției UE

Istoricul Alexandru Muraru atrage atenția, într-o postare pe Facebook, că Sala Tronului va fi folosită din nou ca ”sală de mese de către Guvernul Dăncilă”, fiind locul unde va avea loc, joi seară, o cină cu invitații la evenimentul de preluare a președinției UE de către România. ”Este un sacrilegiu fără precedent în istoria europeană și a preluării președinției UE, ca dineul oficial să fie organizat în mijlocul simbolului suprem al statalități și identității unui Stat Membru. Nicio țară europeană nu și-a permis să facă așa ceva, într-un suprem gest de nesocotire și de parodiere a simbolurilor naționale”, scrie Muraru pe Facebook. Alexandru Muraru este istoric și profesor de științe politice la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, specializat în studiul regalității în România.

Redăm mai jos integral postarea de pe Facebook:

”În Sala Tronului, din Palatul Regal, locul de depunere a jurământului pentru Mihai I al României în 1940, dar și locul unde Mihai I a fost depus înaintea funeraliilor, va fi din nou folosit ca sală de mese de către guvernul PSD, în frunte cu Viorica Dăncilă.

Aveți mai jos captură din programul oficial și o fotografie (via Madalin Hodor), cu ospățul care se pregătește.

Este un sacrilegiu fără precedent în istoria europeană și a preluării președinției UE, ca dineul oficial să fie organizat în mijlocul simbolului suprem al statalități și identității unui Stat Membru. Nicio țară europeană nu și-a permis să facă așa ceva, într-un suprem gest de nesocotire și de parodiere a simbolurilor naționale.

E ca și cum Franța ar organiza preluarea președinției cu un ospăț în Domul Invalizilor, sau Germania, în catedrala din Köln, sau Polonia în catedrala unde s-a făcut încoronarea regilor Poloniei.

Este cea mai scandaloasă organizare, o rușine de eveniment pe care Guvernul o pune la cale în această seară. Cancelariile occidentale vor afla de această bătaie de joc în câteva ore.

Este a treia oară în mai puțin de două luni când Guvernul face așa ceva.

Reamintesc faptul două evenimente au fost organizate anterior. În luna noiembrie, a fost organizat un dineu în Sala Tronului din Palatul Regal de pe Calea Victoriei, actualul Muzeu de Artă al României, cu prilejul reuniunii Conferinţei Preşedinţilor Parlamentului European şi a Guvernului României. De asemenea, ultimul eveniment a fost organizat pe data de 17 Decembrie, atunci când o paranghelie a FashionTV TV a avut loc acolo.

Atunci, familia regală a României a fost refuzată de către Ministerul Culturii pentru a organiza în aceeași zi „Seara Corpului diplomatic acreditat la București”, fiind obligată să desfășoare evenimentul la Palatul Elisabeta, asta deși tradiția casei regale încă din perioada interbelică urma acest tipar, de a primi ambasadorii la Palatul Regal.”

Foto: Casa Regală/Daniel Angelescu

Citește și:

VIDEO Guvernul a organizat o masă în Sala Tronului din Palatul Regal, în același loc în care a fost depus acum un an Regele Mihai

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Sa fim multumiti daca scapa toti cu viata, s-ar putea ca Dragnea sa le fi inscenat ceva, la cat de nebun e acum.

  2. Nu exista eticheta, respect, bun simt sau stima de sine la Videle, in Teleormanistan. Europenii sa zica mersi ca nu ii trimit la veceul din fundul curtii.

  3. Printii si printesele rosii „servesc” dupa „rang”!

  4. Dupa nunta pseudoregala a descalificatului principe nicolae de la Sinaia de ce nu a scris deranjatul asta despre mizeria lasata de monarhisti pe trotuarele statiunii Sinaia?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.