G4Media.ro

Israelul a trimis o echipă de intervenție în SUA, după surparea blocului…

Israelul a trimis o echipă de intervenție în SUA, după surparea blocului de 12 etaje din Surfside, Florida

După surparea parţială a unui bloc de apartamente cu 12 etaje în Surfside, Florida, Israel a trimis o delegaţie în SUA pentru a ajuta la operaţiunile de căutare şi salvare a victimelor, incident în urma căruia cinci persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 156 sunt date dispărute, potrivit DPA.

Un purtător de cuvânt al Ministerului israelian de Externe a confirmat – duminică – plecarea în ajun a echipei, din care fac parte şi specialişti în asistenţă psihologică.

Clădirea, aflată într-un cartier rezidenţial în apropierea ţărmului mării, cu aproximativ 130 de apartamente, s-a s-a surpat pe neaşteptate parţial joi. Locuitorii blocului au fost surprinşi de dezastru în timp ce dormeau. De atunci, este în curs de desfăşurare o operaţiune de căutare a supravieţuitorilor.

Delegaţia israeliană este condusă de un colonel în rezervă al serviciului militar de salvare. Echipa îşi propune să sprijine eforturile de salvare pe teren şi să ajute comunitatea evreiască să identifice victimele şi să ajute la recuperarea supravieţuitorilor, se arată într-un comunicat.

Ministrul israelian de externe, Yair Lapid, a declarat că Israelul nu are „un prieten mai mare decât Statele Unite şi America nu are un prieten mai mare decât Israelul”. „În vremuri dificile, a spus el, Israelul este alături de prietenii săi din SUA şi de comunitatea evreiască din Florida”.

Mulţi dintre cei dispăruţi după accidentul din Florida aparţin comunităţii evreieşti, potrivit unor surse israeliene, relatează Agerpres.

Sursa Foto: Captura/news.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Criminalii MAI din Romania sunt experti consacrati in musamalizarea actelor teroriste de distrugere.

  2. Confirmat 100% de Iohannis, Vela si Guvernul Orban.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.