G4Media.ro

Israelul a decis să recunoască diplomele absolvenților Facultății de Medicină din Cluj-Napoca…

Israelul a decis să recunoască diplomele absolvenților Facultății de Medicină din Cluj-Napoca și din București – anunță UMF „Iuliu Hațieganu”

Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” a anunțat că “Israelul a decis recunoașterea diplomelor absolvenților Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, lucru care le oferă dreptul tinerilor medici de a profesa în această țară în urma examenului de rezidențiat”. Instituția de învățământ superior precizează că în 2018 Israelul a decis ca recunoașterea studiilor să nu se mai facă unitar la nivelul tuturor facultăților dintr-o anumită țară, ci pentru fiecare facultate în parte, “existând foarte mari diferențe de calitate în pregătirea absolvenților între diferitele facultăți”.

„Astfel, în urma evaluării, din România vor fi recunoscute diplomele de la UMF ‘Iuliu Hațieganu’ din Cluj-Napoca și de la UMF ‘Carol Davila’ din București”, anunță UMF Cluj-Napoca, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

„În anul 2018 Ministerul Sănătății din Israel a decis să nu mai recunoască diplomele medicale decât cele provenind din țări membre OECD sau diplome ale facultăților de medicină care au fost acreditate după standardele Federației Mondiale de Educație Medicală (WFME). Facultatea de Medicină din Cluj a fost evaluată de Asociația Școlilor de Medicină Europene (AMSE) și ASIIN (Agenția pentru Acreditarea Programelor de Studiu în Inginerie, Matematică și Științe Naturale) din Germania, precum și de CIDMEF (Conferința Internațională a Decanilor și Facultăților de Medicină de Expresie Franceză), ambele evaluări fiind realizate după standardele WFEME”, se arată în comunicatul instituției de învățământ superior.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Nu prea sta in picioare argumentatia israelienilor.
    Romania nu este in OCDE doar pentru ca s-a opus Ungaria in santajismul lor primitiv.
    Iar in felul asta sa inteleg ca toate universitatile de medicina din Ungaria, Polonia, Slovatia, Tarile Baltice, etc (care sunt in OCDE) sunt OK, iar cele din Romania nu … Este o actiune de doi lei. Romania ar trebui sa ia masuri de retorsiune.

    • Postacii ruşi vor doar să dezbine.

    • Aveti pe dracu. Nu intelegi, dar vorbesti ca sa te afli si tu in treaba pentru ca te crezi destept si simti nevoia sa-i inoportunezi pe altii cu „inteligenta” ta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.