G4Media.ro

Israel: premierul Benjamin Netanyahu și rivalul său în alegeri, Benny Gantz, acord…

Israel: premierul Benjamin Netanyahu și rivalul său în alegeri, Benny Gantz, acord de coaliție guvernamentală

Acord pentru formarea unei coaliții guvernamentale de urgență, în Israel.  Premierul în exerciţiu Benjamin Netanyahu şi rivalul său în alegeri, Benny Gantz, au anunțat, luni, că au ajuns la un acord de uniune – informează Reuteres.

Conform presei israeliene, acordul prevede că Netanyahu şi Gantz să fie prim-miniştri pe rând; actualul premier îşi va păstra deocamdată funcţia.

Cei doi lideri politici au semnat un acord pentru formarea unei coaliţii guvernamentale de urgenţă, după cele trei tururi de scrutinuri neconculedente, din aprilie, 2019, din septembrie, 2019, și din martie, 2020.

„După un an de blocaj politic, formaţiunea de dreapta Likud a premierului Netanyahu şi partidul Albastru Alb al lui Gantz au comunicat că ajuns la un acord de uniune şi implicit la majoritatea parlamentară pe care niciuna din cele două forţe nu reuşise să o asigure cu aliaţi mai mici”, informează Reuters.

Sursa Foto: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ambii au tarie de caracter si experienta militara:unul ca ofiter Mossad, iar celalalt ca ofier IDF-ambii cu misiuni de razboi-patrioti, iar faptele vorbesc.Evreii stiu si cunosc ca tara nu poate fi condusa de ageamii, tonomate de sloganuri politice, avand in vedere situatia politico-militara regionala. Faptul că au ajuns la un consens se datoreaza patriotismului fata de tara si inaintasi, lucru care la noi este privit ca extremism si legionarism.

  2. Acesti doi barbati de stat , cu adevarat sunt in slujba Israelului si a cetatenilor acestui stat .
    Nu este cazu colonie Romania , care a ales in functia de presedinte un NEMERNIC cu numele de basescu si un TICALOS cu numele de klauSS , ambii niste slugoi antiromani .

  3. A310: sau… nemernic, ticălos şi slugoi – putinist – eşti chiar tu.