G4Media.ro

Israel permite cuplurilor gay să recurgă la mame surogat pentru a avea…

Israel permite cuplurilor gay să recurgă la mame surogat pentru a avea copii, a decis Curtea Supremă

Cuplurile de acelaşi sex pot să recurgă la mame surogat în Israel pentru a avea copii, a decis Curtea Supremă duminică, o măsură salutată de unii ca fiind vitală pentru egalitatea în drepturi, dar văzută de conservatori ca erodând valorile familiei tradiţionale, relatează AFP.

Astfel, în termen de şase luni, trebuie ridicate restricţiile la serviciile unei mame purtătoare pentru cuplurile de acelaşi sex şi bărbaţii celibatari, a precizat Curtea.

„Nu putem accepta daunele persistente şi contrare drepturilor omului” în privinţa mamelor surogat, a indicat preşedinta Curţii, Esther Hayut, în decizia sa.

Această decizie reprezintă apogeul unei lupte duse de peste 10 ani de către susţinătorii ridicării restricţiei la serviciile mamelor purtătoare pentru cuplurile de acelaşi sex şi bărbaţii celibatari.

Când vine vorba de drepturile homosexualilor, Israel se poate lăuda cu cele mai bune rezultate în această privinţă printre ţările din Orientul Mijlociu. Statul israelian are numeroşi reprezentanţi ai comunităţii LGBT (persoanele lesbiene, gay, bisexuale şi transgender) în parlament, dar până acum a fost interzisă accederea la serviciile unei mame surogat pentru cuplurile de acelaşi sex şi bărbaţii celibatari.

Astfel de cupluri recurgeau până în prezent la serviciile unor mame purtătoare în ţări ca India, Nepal, Thailanda şi SUA.

Serviciile mamelor surogat au fost legalizate în Israel în 1996, dar numai pentru cuplurile heterosexuale şi apoi pentru femeile singure, notează AFP.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Aveam dreptate, Maica Surogat exista.

  • Pai nu asta isi doresc cu tot dinadinsul traditionalistii sa obtina? Cand o femeie insarcinata ar dori sa avorteze, nu insista ei sa duca sarcina pana la capat? Chiar daca nu-si doreste copilul? In esenta nu e mare diferenta de mamele surogat. Avem o femeie care naste un copil fara sa-l doreasca, copil care va fi crescut de la inceput de altcineva (cupluri fara copii, stat, biserica, etc).

  • Eu am 7 copiii îi iubesc foarte tare, dar am o familie bună care au mai primit un copil tot de la o mamă surogat, îi văd zi de zi cum se frământă că nu pot să le mai aducă încă o surioară sau un frățior pe lume și sunt nefericiți de această problemă pentru care eu și soția mea am vrea să îi ajutăm să-și primească al doilea copil în buna familie a lor. Eu sunt un bun prieten cu milostenie de la Dumnezeu după care mă rog tot timpul pentru ei și vreau să îi ajtut cu soția mea în numele lui Dumnezeu și al bunătății noastre.

 2. Pe cand cu animale?

 3. Better than Hollywood .. :))

 4. Nu e de mirare ca fetitza av. Dancu Catalin prefera Israelul pentru relaxare…

 5. Pentru traditionalisti intrebare: ce va f pe voi grija lor?
  Lasa omu sa traiasca daca nu iti face tie rau.

 6. O decizie normală într-un stat democratic chiar dacă e mai conservator. Să nu încurcăm homosexualitatea cu pedofilia. O spun eu ca heterosexual. Eu cred în Dumnezeu și în statistică. Statistica spune că homosexualii sunt părinți mai buni.Tot statistica spune că majoritatea copiilor crescuți de homosexuali nu devin homosexuali. Ce fac ei e reprobabil din punct de vedere bisericesc, dar de ce să îi judec eu. Dacă mă tem pentru copii? Da, că o să găsim un prof să-i zică : Să vi cu mă-ta la școală! Dar nu că ar viola copiii. Cei mai mulți părinți incestuoși sunt tot heterosexuali. Tot statistica o spune.

  • Pentru ăștia mai prosti, asa ca mine, ne dai și nouă statisticile care susțin afirmațiile tale? Mulțumesc

  • Olvi, hai sa-ti dau eu o statistica pe care n-o poti combate:
   TOTI homosexualii sunt nascuti din cupluri heteroxexuale, sau inseminari provenind de la un cuplu barbat-femeie. Niciun homoxexual nu s-a nascut dintr-o relatie homoxexuala.
   Daca e sa se nasca homosexual, asta e. Accepta, e tot un copil si el.

 7. Pentru ăștia mai prosti, asa ca mine, ne dai și nouă statisticile care susțin afirmațiile tale? Mulțumesc

 8. Bravo lor! Mult mai inteligenți decât multe alte nații oricum! Trăiește și lasă sa trăiești!

 9. Cu mii de ani în urmă iată ce cuvinte avea proorocul Isaia pentru Israel:
  ”Ascultaţi Cuvântul Domnului, căpetenii ale Sodomei! Ia aminte la Legea Dumnezeului nostru, popor al Gomorei!” Isaia 1:10

  S-a schimbat ceva?! Vorba lui Solomon: ”Nu este nimic nou sub soare!”

  ”18 Mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu şi împotriva oricărei nelegiuiri a oamenilor, care înăbuşă adevărul în nelegiuirea lor.
  19 Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu.
  20 În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui, se văd lămurit de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi,
  21 fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit, ci s-au dedat la gândiri deşarte şi inima lor fără pricepere s-a întunecat.
  22 S-au fălit că sunt înţelepţi şi au înnebunit
  23 şi au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi târâtoare.
  24 De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor, aşa că îşi necinstesc singuri trupurile,
  25 căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin.
  26 Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase, căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor într-una care este împotriva firii;
  27 tot astfel, şi bărbaţii au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.
  28 Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite.
  29 Astfel au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de porniri răutăcioase; sunt şoptitori,
  30 bârfitori, urâtori de Dumnezeu, obraznici, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi,
  31 fără pricepere, călcători de cuvânt, fără dragoste firească, neînduplecaţi, fără milă.
  32 Şi, măcar că ştiu hotărârea lui Dumnezeu, că cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, totuşi ei nu numai că le fac, dar şi găsesc de buni pe cei ce le fac.” Romani 1:18

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.