G4Media.ro

Isărescu: ”OUG 114 ne leagă de mâini. Dacă la un atac asupra…

Isărescu: ”OUG 114 ne leagă de mâini. Dacă la un atac asupra leului majorăm dobânda, ce facem, omorâm băncile?”

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a criticat din nou ordonanța de urgență 114/2018, care stabilește o taxă pe activele bancare în cazul depășirii unui anumit nivel al ROBOR. ”OUG 114 e cel puțin o nereușită, e un impozit pe politica monetară, ne leagă de mâini. Dacă la un atac asupra leului majorăm dobânda, ce facem, omorâm băncile?”, a spus Isărescu în timpul discuțiilor din Comisia economică a Senatului.

Isărescu a mai amintit că o comisie tehnică formată din specialiști ai Băncii Naționale și ai Ministerului Finanțelor discută despre modul în care ratele creditelor comerciale au fost legate de nivelul ROBOR prin intermediul ordonanței de urgență 50/2010.

”În studiul de impact privind OUG 114 realizat de BNR s-a analizat în mod special chestiunea ROBOR”, a mai spus Isărescu.

Foto: Karina Knapek / InquamPhotos

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. sinistrul tariceanu a fost la audieri ? este cel care a facut posbil tot ce traim azi!
  este cel care dupa 10 ani de la „reusita” de a baga romania in criza repeta figura.

  traricene, v-ati imbolnavit de antena 3. nu numai cei pe care ii manipulati s-au imbolnavit. si voi sunteti la fel de bolnavi. la cap.

 2. Se pare ca se doreste o inflatie galopanta.Pe semne ca au furat prea mult si vor sa stearga urmele prin inflatie, ei or fi pe euro.Asa si la furt din gestiune se da foc la magazie sa nu mai ai ce verifica…

 3. Lașitatea parlamentarilor PSD-ALDE, a fost verificată înainte de a fi puși pe listele elctorale, acum aceeaşi lașitate, îi tine pe Dragnea și Tăriceanu în functiile de președinți ai Camerei deputaților respectiv al Senatului. Romănul, de la Bobâlna, 1907 și 1989, a reacționat numai când ”cuțitul a ajuns la os”. Eu contez pe Gh. Coșbuc:
  Cănd nu vom mai putea răbda:
  Cănd foamea ne va răscula;
  Hristoși să fiți, nu veți scăpa !
  Nici in mormânt !
  Soluţia de buget a lui Dragnea pentru anul 2019, este perversă si periculoasă. În fond se doreşte să se controleze ocult repartizarea fondurilor bugetare pe cai ocolite, cu dedicație care primarii fideli. Este un exemplu clar de șantaj politic în condiţiile anului electoral 2019. Este un pas mai periculos decăt mituirea electorală. De fapt, Dragnea ne-a urcat într-o sanie trasă de „stupid people” !. El o conduce, alături de, Tăriceanu, Dăncilă, Vâlcov, Teodorovici, Iordache, Tudose, Pleşoianu şi alţi acoliţi josnici, cu un băţ lung, de capătul căreia a agăţat un cârmat bine fript şi cu miros ademenitor: Credulii, Programului de guvernare PSD-ALDE, se strădue să ajungă la cârnat şi trag sania în care ne-a urcat şi pe unii din noi, de ochii lumii, iar „stupid people” care se minuneză de ce aud şi văd la A3 şi RTV şi culmea cred că vor ajunge la cârnat, pentru că vor apuca şi ei o bucăţică, pentru efortul depus, trăiesc astfel, aplaudând… cu speranţa de mai bine !
  In aceste condiții ieșirea in stradă, este puțin probabilă, fără apariția unei emoții sociale de tipul ”Colectiv, 10 august sau ceva similar ! Este singura speranţă a clicii PSD-ALDE-UDMR, aşa cum a mentionat la ultimele apariţii în faţa prsei ! Vom vedea !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.