G4Media.ro

Iranul anunţă măsuri penale împotriva persoanelor care încurajează femeile să nu poarte…

sursa foto: Unsplash

Iranul anunţă măsuri penale împotriva persoanelor care încurajează femeile să nu poarte vălul islamic

Oamenii care încurajează femeile să-şi îndepărteze hijabul vor fi urmăriţi penal în instanţe penale şi nu vor avea drept de apel împotriva vreunei condamnări, a declarat sâmbătă procurorul general adjunct al Iranului, citat de Reuters, citată de News.ro.

Comentariile sale vin în timp ce un număr tot mai mare de femei sfidează codul vestimentar obligatoriu al Iranului, apărând cu capul descoperit în mall-uri, restaurante, magazine, străzi şi alte zone publice.

Mai multe celebrităţi şi activiste de sex feminin au postat, de asemenea, în ultimele luni fotografii cu pe reţelele de socializare fără văl.

Poliţia iraniană a instalat sâmbătă camere de luat vederi în locuri publice pentru a identifica şi sancţiona femeile cu capul descoperit, a informat presa iraniană.

Poliţia a anunţat planul săptămâna trecută.

”Infracţiunea de promovare a descoperirii capului va fi soluţionată de instanţa penală, ale cărei decizii sunt definitive şi inapelabile”, a declarat procurorul general adjunct Ali Jamadi, citat de publicaţia Mehr News.

”Pedeapsa pentru infracţiunea de promovare şi încurajare a altora să îndepărteze hijab-ul este mult mai grea decât infracţiunea de îndepărtare a hijabului în sine, deoarece este unul dintre exemplele clare de încurajare a corupţiei”, a adăugat el.

El nu a spus care ar putea fi pedepsele sau ce anume presupune promovarea descoperirii capului.

Un număr tot mai mare de femei iraniene şi-au abandonat vălurile de la moartea unei femei kurde de 22 de ani, în timp ce se afla în custodia poliţiei morale, în septembrie anul trecut.

Mahsa Amini fusese reţinută pentru că ar fi încălcat regula hijabului.

Forţele de securitate au înăbuşit violent protestele care au avut loc după moartea ei. Videoclipurile cu femei cu capul descoperit care rezistă poliţiei morale au inundat reţelele de socializare.

sursa: News.ro

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...