G4Media.ro

ÎPS Teodosie anunță că 150.000 de sticle cu apă sfințită sunt pregătite…

ÎPS Teodosie anunță că 150.000 de sticle cu apă sfințită sunt pregătite pentru Bobotează / Sunt așteptați 20.000 de credincioși la slujba din Portul Tomis

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie, a anunţat că 150.000 de sticle cu apă sfinţită sunt pregătite pentru Bobotează, precizând că slujba va avea loc, ca şi anul trecut, în Portul Tomis, iar la manifestarea religioasă sunt aşteptate 20.000 de persoane, relatează News.ro.

Arhiepiscopul Tomisului a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că etichetarea sticlelor cu apă sfinţită a început încă de anul trecut.

„Pregătim Boboteaza. Boboteaza este sărbătoare mare, cosmică, plină de daruri şi având atâta apă aici la malul mării, noi pregătim Boboteaza cu mult belşug de apă care se sfinţeşte. Anul acesta pregătim 150.000 de sticle, sunt în curs de etichetare, chiar dinainte de noul an am început etichetarea acestor sticle pentru că numai să numeri până la 150.000 îţi ia mult timp, dar să mai şi lucrezi fiecare sticlă în parte”, a transmis ÎPS Teodosie.

El a precizat că slujba de Bobotează va fi oficiată în Portul Tomis, acolo unde s-a desfăşurat şi anul trecut.

„Avem bucuria să vă spunem că ne-am pregătit de Bobotează, ca în fiecare an şi poate chiar mai bine. Va fi Boboteaza în Portul Tomis întrucât la Cazino este şantier. Dar cred că va fi bine, acolo am început acum 20 de ani, la Boboteaza din anul 2002, acolo am început, în Portul Tomis, şi iată şi anul acesta vom fi acolo. Este o Bobotează cu temperaturi mai ridicate, aşa a fost voia lui Dumnezeu, dar important este să fie ridicate temperaturile în sufletul nostru, să ardem de credinţă, de dragostea de Dumnezeu şi să răspândim în jurul nostru căldură, armonie şi multă bucurie pentru că darurile care vin la Bobotează sunt darurile Duhului Sfânt, care ne-aduc pace, bună înţelegere, ne-aduc daruri pentru sufletele noastre. Deşi luăm în trupul nostru apa sfinţită, se sfinţeşte şi sufletul pentru că apa sfinţită este nestricăcioasă, plină de darurile Duhului Sfânt”, a precizat Arhiepiscopul Tomisului.

El a menţionat că, dacă oamenii se vor îmbulzi după apa sfinţită, acest lucru nu trebuie interpretat ca o lipsă de civilizaţie.

„Dacă vedeţi că oamenii se mai înghesuie, aceasta este evlavia, râvna să ajungem, să nu rămânem fără apă. Este obsesia omului care atunci îşi doreşte ceva foarte mult se grăbeşte să ajungă cât mai repede. Nu interpretaţi ca o lipsă de civilizaţie sau de altceva această îmbulzeală, ci este tocmai râvnă şi în jurul Mântuitorului se îmbulzeau oamenii şi niciodată nu a făcut ordine. Dar din îmbulzeală îi vei remarca pe cei cu credinţă ca pe femeia cu scurgere de sânge”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

Întrebat dacă îmbulzeala nu va fi periculoasă, având în vedere că ne aflăm în pandemie, ÎPS Teodosie a răspuns: „Aghiasma nu infectează, nu este periculoasă. Nici Sfânta Împărtăşanie, nici Aghiasma nu infectează şi noi nu avem o astfel de ridicată rată a infectărilor. Dacă anul trecut nu ne-am infectat, peste 10.000 cât au fost la Bobotează, nici anul acesta nu vom avea şi chiar datele procurorilor arată că nimeni nu s-a infectat nici la Sfântul Andrei, nici la Bobotează”.

Întrebat ce spune despre faptul că autorităţile recomandă purtarea măştii de protecţie, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns: „Nu recomand nimic, că nu sunt medic”.

El a mai dat câteva detalii despre modul în care se desfăşoară procesiunea de Bobotează.

„Procesiunea va fi cu care de boi, cu măgari. Vom pleca din faţa Catedralei în ziua de 6 ianuarie, la ora 11.20, că e mai lung drumul puţin până în Portul Tomis, să ajungem acolo, până acolo vor fi cântări şi citiri şi acolo vom face slujba propriu-zisă. Carele cu boi şi măgari vor merge apoi prin oraş, vor sfinţi oraşul şi iată sperăm să ajungă la cât mai mulţi această apă sfinţită pe care şi-o doresc oamenii care pe un leac pentru sufletul lor şi pentru trup. (…) Dacă anul trecut au fost 10.000, sperăm să fie anul acesta 20.000. Dumnezeu să le ajute să vină cât mai mulţi, noi nu îi numărăm, vin ei singuri chemaţi de credinţa care îi aduce ştiind că vin să ia ceva de folos pentru tot anul, pentru întreaga lor făptură şi pentru suflet şi pentru trup”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

El a precizat că sticlele cu apă sfinţită vor fi împărţite cu ajutorul jandarmilor.

Sursa foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. În loc să înghesui atâta lume în aceste momente pandemice, n-ar fi mai creștinește și mai cinstit IPS-ule, să le spui credincioșilor că și apa sfințită la fiecare din bisericile din Constanța de către preoții parohi are aceeași valoare ca cea sfințită de sfinția ta ? Dacă ești arhiereu ți se pare că ești mai cu moț înaintea lui Dumnezeu ?

  • Dar de ce nu sfințește țevile societății de apă?

  • Ah babele, războinicele aghezmei, ah dârlăii care se aruncă în ape, oh popor năuc cu buda din fundul curții și care pupă poala popopii…

   Cât de muci, cât de flenduri de beat, cât de fumat am putut fi când am creat românii dintr-un „lut“ maro de vită…
   :)))))

  • Vezi măi @Zeule ce neinspirat ai fost ?
   Mai bine ți-ai fi făcut o gonflabila.
   Așa ai rămas un etern voyeurist cu păr în palmă.

  • Buei bibisi nu ți-a zis mică-ta că nu-i frumos să vorbești cu urme de limonadă pe la gură?
   :)))))

  • @ mama m-a crescut ateu
   Și m-a învățat să fac de sus pe orice zeu

  • Deocamdată mă puștiulică ți-e așa de mică că faci doar peste tine, flaiere! La nisip cu ea, hai fuguța!
   :)))))

  • @Dumnezeu, nu te supăra ai călcat intr-un șoșo.c (bbc), ai noroc!

  • ))))
   Poți să-l iei pe Nume* pe post de gonflabila
   Deja-ti cântă osanale

  • @ mică sau mare
   Nu trebuia să te uiți în sus cu gura căscată.

  • @ minune, minune
   Ți-a venit o g.onflabila in ajutor.
   Vezi că are probleme la bibilică
   Are o dee fixă
   Că m.a-s-a fost că.larita și de rusnaci si.luita.

  • Si-a pus limba, preasfintitul Satana, pe fiecare dintre sticle ???

 2. Am venit și eu cu 150.000 de încornițați să umplem sticlele cu „apă sfințită“. Anul ăsta se poartă agheamă gălbuie, sfințită direct de sub popoala popopii!
  :)))))

 3. Ah babele, războinicele aghezmei, ah dârlăii care se aruncă în ape, oh popor năuc cu buda din fundul curții și care pupupă poala popopii…

  Cât de muci, cât de flenduri de beat, cât de fumat a putut fi dumniezo când a creat românii dintr-un „lut“ maro de vită…
  :)))))

 4. Invităm tăț habotnicii la o porție de aghiazmă virtuală gălbui-maronie!

  Hai, dați drumul la clăbuci pe la râturi, adică gurițe!
  :)))))

 5. Îi sugerez preafericitului și preaplinului de el însuși, să le vândă cu preț simbolic de 5 lei per bucata 🤭🤭🤭

 6. Este posibil ca sa fi pus în acele recipente (cetățeanul cu turban în cap…) și ceva ser antivaccin… pentru a-i perifica pe cei care au trecut prin centrele de vaccinare…

 7. Sa-mi sfinteasca si mie medicamentele cu litiu!

 8. Atata pot,sunt un prostovan!

 9. Sînt un tembel profesionist, visez proiectiv la katana ce mă va slăbi instantaneu începînd cu organele mele preferate, genunchii; în rest mă lacheizez de cîte ori pot cu antescriitorii anticreștini de mai sus. Și de mai jos.

 10. „leac pentru sufletul lor şi pentru trup.”
  inteleg ca pentru suflet

  dar pentru trup? se crede un soi de vraci? mare e prostia celor care asculta asta ceva, egala cu stelirizarea la a 3-a generatie