G4Media.ro

iPhone SE 4: Apple va renunța la „notch” în favoarea Dynamic Island…

Sursa foto: X / Majin Bu

iPhone SE 4: Apple va renunța la „notch” în favoarea Dynamic Island pe modelul său de buget / Telefonul va avea un design modern

Apple lucrează la modelul său de buget iPhone SE 4, iar dispozitivul va veni cu Dynamic Island pe ecran, care înlocuiește „notch-ul”, potrivit publicației Wccftech.

„Notch-ul”, numit și „bretonul”, este decupajul din partea de sus a ecranului, care găzduiește sistemul de recunoaștere facială și alți senzori pe multe modele iPhone. Acest element a fost introdus prima dată pe iPhone X în 2017 și a fost folosit inclusiv pe modele din seria iPhone 14, care a debutat în 2022. Pe telefoane Apple recente, Face ID este găzduit de o zonă numită Dynamic Island (insula dinamică), care poate afișa notificări și alte informații din aplicații.

De obicei, dispozitivele din familia SE au un design învechit, bazat pe dispozitive Apple lansate în urmă cu mai mulți ani. De exemplu iPhone SE 3, lansat în 2022, a avut design similar cu iPhone 8 (2017).

Telefonul de buget la care Apple lucrează acum, iPhone SE 4, va veni cu design modern, similar cu cel al modelelor din familia iPhone 14, potrivit contului de X (fosta platformă Twitter) Majin Bu, care a mai publicat informații despre dispozitive viitoare Apple, confirmate la debutul acestora. Sursa citată a furnizat și imagini cu terminalul.

Ca și modelele anterioare, noul iPhone de buget va avea un singur senzor de cameră pe partea din spate. Publicația MacRumors scrie că dispozitivul va include, probabil, aceeași baterie ca iPhone 14, cu capacitate de 3,279 mAh.

Potrivit unor alte zvonuri, iPhone 4 SE ar putea fi lansat pe piață în acest an, după ce a fost amânat de mai multe ori.

Noul dispozitiv, cu preț accesibil, ar putea consolida poziția Apple ca lider mondial pe piața de smartphone-uri. Compania americană a detronat anul trecut Samsung, care a fost numărul unu pe piață timp de 12 ani consecutivi, potrivit firmei de cercetare a pieței IDC.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...