G4Media.ro

Ionuţ Stroe, PNL: Din când în când, câte un oficial de la…

Sursa Foto: Facebook/ Székely Nemzeti Tanács

Ionuţ Stroe, PNL: Din când în când, câte un oficial de la Budapesta mai agită apele, după un manual rusesc de la Kremlin / Nu există nicio unitate administrativ-teritorială în România cu denumirea de „Ținut Secuiesc”

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe afirmă marţi, că din când în când, câte un oficial de la Budapesta mai agită apele, după un manual rusesc de la Kremlin, arătând că comentariile preşedintelui Comisiei pentru Politică Externă din Parlamentul Ungariei, Zsolt Nemeth, privind pretinsa îngrădire de către România a dreptului arborării drapelului aşa-zisului „ţinut secuiesc”, sunt inacceptabile”. Nu există nicio unitate administrativ-teritorială în România cu denumirea de „ţinut secuiesc”, care să poată să aibă propriile însemne oficiale specifice, iar cei care încearcă să sugereze altceva depăşesc limitele responsabilităţii şi ale bunei cooperări dintre cele două state vecine, mai spune Stroe, citat de News.ro

”Din când în când, câte un oficial de la Budapesta mai agită apele, după un manual rusesc de la Kremlin. După declaraţiile controversate ale premierului Orban făcute în Transilvania astă vară, un alt reprezentant al statului maghiar încearcă să inventeze teme de scandal legate de România. Manualul folosit e acelaşi: reinterpretarea istoriei, inventarea de teritorii şi conflicte imaginare, toate care fac parte din bagajul extremismului. Textele par scrise de un propagandist de la est, nu de un lider al unui stat european din secolul 21”, spune Ionuţ Stroe într-o postare pe Facebook.

El arată, despre ”comentariile preşedintelui Comisiei pentru Politică Externă din Parlamentul Ungariei, Zsolt Nemeth, privind pretinsa îngrădire de către România a dreptului arborării drapelului aşa-zisului „ţinut secuiesc”, că sunt inacceptabile”.

”E o temă inventată şi potrivită unor agitatori. Ambasadorul Ungariei la Bucureşti a fost deja convocat la MAE, din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, pentru a i se comunica poziţia părţii române. Toate cele 20 de minorităţi naţionale au dreptul de a-şi folosi însemnele specifice în privat, precum şi în public, în cadrul unor manifestări culturale şi religioase specifice. Dar nu există nicio unitate administrativ-teritorială în România cu denumirea de „ţinut secuiesc”, care să poată să aibă propriile însemne oficiale specifice.

Cei care încearcă să sugereze altceva depăşesc limitele responsabilităţii şi ale bunei cooperări dintre cele două state vecine, parteneri strategici şi membri UE şi NATO”, precizează Stroe. Ambasadorul Ungariei la Bucureşti a fost convocat, marţi, la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), pentru a i se comunica poziţia părţii române privind comentariile preşedintelui Comisiei pentru Politică Externă din Parlamentul Ungariei legate de pretinsa îngrădire de către România a dreptului arborării drapelului aşa-zisului Ținut Secuiesc.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. 👏👏👏👏👏👏

 2. Cât de mult m-aș bucura să aud asta și spus de domnul președinte Johanis și de ministrul care a refuzat să recite imnul țării și,cu toate asta,face parte din guvernul ROMÂNIEI.

 3. Tinutul secuiesc este sustinut si de ministrii UDMR din guvernul Romaniei, aliatii PSD si PNL, asa ca Stroe minte cu nerusinare ca doar politicienii din Ungaria agita apele!
  De exemplu, in 2022, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a ingenuncheat cand a fost intonat imnul asa-zisului Tinut secuiesc la finala Cupei Romaniei la hochei pe gheata.
  Iar ministrul Sportului din Romania, Eduard Novak, sustine ca „E foarte normal să se cânte imnul Ținutului Secuiesc la unele competitii din Romania”.

  • Fratilor, eu zic ca am evoluat in bine in 30 de ani.
   De la bataie cu ciomege in Tg. Mures, la „concurenta” de cantat cantece intre galerii. Nu mai inventati conflicte unde nu sunt. Fiecare isi canta cantecele preferate, care vrea sa ingenuncheze la vreun cantec o face si cu asta basta. Nu e nicio violenta sau conflict interetnic in a canta sau a ingenunchea la un cantec. Terminati cu agitatiile ieftine si fara rost. Romanii si secuii se inteleg bine in Ardeal, numai la Budapesta si Bucuresti sunt unii cu mintea prea odihnita care agita apele artificial.

 4. dar exista o unitate anti Romaneasca in GUVERn: UDMR. Cu sprijinul PNL

 5. Incarcati in trenuri si trimisi la Budapesta, maghiarii care raman in România, sa nu fie minoritate, sa fie români. In Ungaria, românii nu au drepturile ungurilor din România, dar pe cine intereseaza? Pe Ciucă, un neavenit in politica, un neica nimeni general de carton, un Bulă mic de tot, pe dulapul de la Sibiu, doar el raspunde de externe. Se termina mandatele voastre, o sa va scuipe lumea pe strada ca pe sobolanul de Ciolacu, un coate goale ajuns in varful politicii românesti dupa ce la vandut pe Dragnea, alt socialist psd. Romanii nu mai au tara.

 6. Asa face si PNL din cand in cand se face ca se lupta cu PSD desi ei guverneaza impreuna.