G4Media.ro

Ionuț Moșteanu și Eugen Tomac, prezenți la evenimentul de lansare a organizaţiei…

sursa fgto: Facebook/ Forta Dreptei

Ionuț Moșteanu și Eugen Tomac, prezenți la evenimentul de lansare a organizaţiei Forţa Dreptei Bucureşti

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, prezent duminică la evenimentul de lansare a organizaţiei Forţa Dreptei Bucureşti, a declarat că dreapta modernă din România reprezintă „singura şansă” pentru ca oamenii să trăiască bine din nou, transmite Agerpres.ro. Și Eugen Tomac, liderul PMP, a fost alături de Ludovic Orban.

„Alegerile din 2024 sunt momentul în care trebuie să scăpăm de Ciolacu, de Ciucă şi de Iohannis, de sistemul mafiot pe care l-au întins peste această ţară. Dreapta reformatoare a scos mereu ţara din crizele declanşate de stânga populistă. O s-o mai scoatem o dată, împreună. Şi ca să nu mai vedem PSD la putere şi preşedinţi încurcaţi de democraţie la Cotroceni, trebuie să construim pe termen lung. Avem un plan, ştim ce trebuie să facem, avem energia să facem asta, avem curajul să facem asta, pentru că nu am renunţat niciodată la luptă, nici atunci când ei au folosit întreg sistemul, toate instrumentele de presiune pentru a ne opri. Iar primul pas e 2024. Dreapta modernă din România este singura şansă pentru ca oamenii să trăiască bine din nou. Aceasta este proiectul pe care cu toţii îl avem astăzi în faţă”, a afirmat el.

Partidele de dreapta au obligaţia „să strângă rândurile” şi să le explice oamenilor că ar fi „o mare catastrofă” ca în 2024 bugetul Capitalei să încapă din nou pe mâna PSD, a declarat pe de altă parte preşedintele PMP, Eugen Tomac.

Ionuţ Moşteanu a menţionat că prezintă mesajul USR şi că, în ciuda faptului că există multe deosebiri între cele două partide, există şi multe aspecte care le aseamănă.

„Competiţia politică e foarte sănătoasă pentru democraţie şi, dincolo de luptele politice şi competiţia politică, cel mai important lucru e că întotdeauna trebuie să existe un ţel suprem: să lăsăm în urma noastră o ţară în care se trăieşte mai bine. Şi asta vrem şi noi, şi voi. Suntem două partide diferite, sunt lucruri care ne deosebesc, însă eu o să vorbesc astăzi despre multele care ne aseamănă. Sunteţi aici cu toţii pentru un motiv. Sunteţi, ca şi noi, printre puţinii care au ales să se lupte pentru principiile lor, decât să se lase cumpăraţi de PSD. Sunteţi aici pentru că încă mai credeţi că ţara asta poate fi salvată din mâinile acestor incompetenţi”, a spus Moşteanu.

Potrivit acestuia, existenţa „opoziţiei unite” îi deranjează cel mai tare pe cei din coaliţia de guvernare. În acest sens a menţionat că USR şi Forţa Dreptei au depus în această sesiune împreună şapte sesizări la CCR şi trei moţiuni simple.

„Uitaţi-vă astăzi la ‘Echipa câştigătoare’. Cîţu a păţit ce i-am spus cu toţii că va păţi. E deja istorie, rolul lui a fost luat de Ciucă, care are astăzi doi stăpâni, nu unul, cum avea Cîţu. Are un stăpân, pe Klaus Iohannis, şi al doilea stăpân, pe Marcel Ciolacu, pentru că domnul Ciucă va avea carieră politică atâta timp cât îl va ţine în braţe Marcel Ciolacu şi atâta timp cât va fi drăguţ cu Marcel Ciolacu. Sunt convins că aţi fost supuşi presiunilor şi uite că rezistaţi. Puteaţi alege să fiţi umiliţi de PSD, aşa cum sunt mulţi PNL-işti de astăzi, dar aţi ales să fiţi demni”, a susţinut el.

Moşteanu a declarat că la alegerile din 2024, partidele aflate în prezent la putere „vor plăti pentru sărăcirea românilor”, pentru „cele mai mari scumpiri” din ultimii 19 ani, pentru modul în care au „distrus” sistemul energetic din România şi justiţia, pentru modul în care „au lovit în clasa de mijloc, prin noi taxe şi birocraţie”. El a acuzat PNL că a devenit „un PSD pe galben” şi i-a reproşat preşedintelui Klaus Iohannis „că i-a unit” pe cei de la PSD şi PNL „într-o mare alianţă a incompetenţilor şi trădătorilor”.

„Marcel Ciolacu îşi face bagajele către Victoria şi împreună cu Ciucă visează că vor conduce România în 2024 şi mult după asta. Controlează presă, instituţii, guvern, dar – ştiţi cu toţii – a mai fost unul care credea la fel: Liviu Dragnea. Şi noi toţi, politicienii de opoziţie împreună cu societatea civilă, am reuşit să îl oprim. Când România era pe marginea prăpastiei, am ieşit în stradă, mai mulţi ca niciodată”, a spus el.

La evenimentul de lansare a organizaţiei Forţa Dreptei Bucureşti mai sunt prezenţi din partea USR Vlad Voiculescu şi Simona Spătaru, iar din partea PMP, Eugen Tomac şi Sebastian Moise. În cadrul evenimentului desfăşurat la Camera Deputaţilor vor fi stabilite comitetele de iniţiativă pentru organizaţiile de sector şi cea de Bucureşti.

Eugen Tomac, despre alegerea primarilor în două tururi și criza energetică

„Situaţia din Capitală nu este fără precedent. Am mai avut guverne care au luptat cu bucureştenii, nu cu administraţia. Guvernul actual, această majoritate ipocrită din Parlament, nu luptă cu primăriile, nu luptă cu administraţia. Luptă cu bucureştenii. Şi aveţi obligaţia, avem obligaţia să strângem rândurile împreună şi să le explicăm oamenilor că ar fi o mare catastrofă ca în 2024 bugetul Capitalei, resursele Bucureştiului, să încapă din nou pe mâna PSD. Nu avem altă şansă. Întotdeauna dreapta, atunci când s-a unit, când a fost înţeleaptă, când a fost curajoasă, a reuşit să îşi atingă toate obiectivele. Şi eu cred că a sosit momentul să lăsăm la o parte lucrurile care ne despart, pentru că nu sunt importante. Cel mai important lucru este viitorul nostru”, a subliniat Tomac.

În ce priveşte criza energetică, Tomac a apreciat că este „incredibil” modul în care Guvernul tratează situaţia termiei din Capitală.

„Este inacceptabil că aceşti oameni luptă în continuare cu bucureştenii, exact aşa cum lupta Năstase în 2004. Trebuie să avem curaj să mergem către oameni, să le spunem ce se întâmplă, pentru că nu este totul încă pierdut şi avem şansa să renaştem, să mergem mai departe şi să învingem în toate bătăliile pe care le avem mai departe”, a spus el.

Potrivit liderului PMP, revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin trebuie să reprezinte un obiectiv prioritar.

„Nu putem împinge afară din administraţia publică locală baronetul PSD fără două tururi. Oamenii au nevoie de această a doua şansă”, a afirmat el.

Tomac a pledat pentru construirea unui „pol de dreapta credibil”, adăugând că, în loc de „România educată, avem România pesedizată”.

„Avem această obligaţie sacră de a gândi spre un viitor de dreapta al României şi după 2024. Avem această şansă, pentru că electoratul de dreapta a fost trădat. Noi suntem astăzi cu toţii, aici, tocmai pentru că acest lucru s-a întâmplat. PNL în 2020 a mers cu acest mesaj deschis în campanie: votaţi PNL, pentru a nu ajunge la putere PSD. Ce avem astăzi? În loc de România educată, avem România pesedizată. Este inacceptabil acest lucru şi avem obligaţia să luptăm cu toată forţa împreună pentru a renaşte acea speranţă pe care cetăţenii români o aşteaptă. Sunt absolut convins că dacă vom face ceea ce trebuie pentru ţară, vom reuşi să clădim acel pol de dreapta credibil care va convinge cetăţenii români că România rămâne pe mâini bune din 2024, nu aşa cum este în prezent”, a susţinut liderul PMP.

În ciuda faptului că există o majoritate politică, ţara se află într-un „moment de criză”, a apreciat Eugen Tomac.

„Ţara se află într-un moment de criză. Chiar dacă avem o majoritate politică – incapabilă să ia decizii – marele pericol pentru noi toţi rămâne acest PSD, care vrea tot. Le-am demonstrat tuturor că atunci când oamenii buni, oamenii care cred în forţa binelui, se adună, putem face imposibilul posibil. Şi acest lucru s-a întâmplat atunci când împreună, în Parlament, cu toţii, am trimis acasă PSD-ul înainte de termen. Avem acum o obligaţie morală faţă de cetăţenii de dreapta din această ţară să nu lăsăm totul PSD-ului, aşa cum îşi doreşte”, a mai spus el.

La evenimentul de lansare a organizaţiei Forţa Dreptei Bucureşti mai sunt prezenţi, din partea USR, Ionuţ Moşteanu, Vlad Voiculescu şi Simona Spătaru iar din partea PMP, Sebastian Moise. În cadrul evenimentului desfăşurat la Camera Deputaţilor sunt stabilite comitetele de iniţiativă pentru organizaţiile de sector şi cea de Bucureşti.

sursa: Agerpres.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Anul 2024 este un an de mare rascruce pentru Romania. Daca FSN-ul castiga alegerile atunci ne ingropam definitiv.

  2. Daca ne luam dupa sit actuala in 2024 PSD va fi obligat sa faca alianta cu PNL daca printr-o minune nu face un scor de 45% si va face alianta cu UDMR. PNL ca sa aiba majoritate ar trebui sa faca alianta cu toti mojicii natiuni gen AUR,PRO ROMANIA si PMP .Deci viitorul nu se prevede a fi stralucit nici pe viitor.

    • Astia care sunt acum e clar ca vor merge impreuna, cu rotative si alte aranjamente. Au si sustinerea socialistilor europeni. Doar sa piarda socialistii in jermanica, sa se mai schimbe ceva. Si mau au ca rezerva si galeria. O sa fie dificil dar vestile sunt bune, avem forta dreptei.

    • PSD-eii nostri nu au nici o treabă cu social democrații din Germania sau din Europa. Acolo funcționează de mult timp un sistem social cu adevărat social-democrat. Eu nu cred că pentru România o guvernare cu adevărat de dreapta e o soluție. E prea multă lume amărâtă pentru o guvernare de dreapta autentică, un stat prea sărac. Nici europenii nu sunt incantati de guvernări de dreapta, in general. Olanda este, poate, o excepție. Oricum nu vom avea nici din aia. E o spoiala totul în politică. Nu există doctrine, direcții. E furt, șpagă și noaptea minții.