G4Media.ro

Ionuț Mișa povestește cum a fost demis de la ANAF: L-a chemat…

Ionut Misa participa la sedinta de Guvern in care este adoptata Ordonanta de Urgenta prin care se aduc modificari majore Codului fiscal, miercuri, 8 noiembrie 2017. Inquam Photos / Octav Ganea

Ionuț Mișa povestește cum a fost demis de la ANAF: L-a chemat Vâlcov la Guvern și l-a anunțat, împreună cu Teodorovici, dar fără să-i spună motivul revocării

Ionuț Mișa a povestit, într-un interviu la Antena 3, cum a fost demis de la conducerea ANAF, el precizând că Darius Vâlcov l-a chemat la Guvern, iar împreună cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, l-au anunțat că s-a luat decizia să fie revocat. Mișa a susținut că i-au spus că sunt mulțumiți de rezultatele profesionale și nu au invocat un motiv pentru revocarea sa.

„Nu știam nimic, nu am avut nicio discuție nici cu ministrul Finanțelor, nici cu premierul din acest punct de vedere. Mi s-a comunicat doar că mi s-a încheiat mandatul, la propunerea ministrului de Finanțe“, a spus Mișa despre revocarea sa.

Întrebat dacă i s-au făcut unele reproșuri, fostul șef al ANAF a afirmat: „În cadrul discuției nu au fost reproșuri. Mi s-a comunicat doar că s-a luat o decizie și asta e decizia. Înțelegând că așa cum am venit trebuie să și plec, pentru că aceste posturi sunt efemere, nu am mai pus alte întrebări și nu am intrat în alte discuții. Chiar s-a menționat că nu are ce să mi se reproșeze și, din punct de vedere al rezultatelor și profesional, lucrurile sunt foarte bune, sunt mulțumiți“.

Chestionat în continuare cum de a fost demis, dacă i s-a spus că sunt mulțumiți, Ionuț Mișa a relatat următoarea scenă:

„Nu a fost un motiv, cel puțin mie nu mi s-a invocat vreun motiv legat de revocare. Am primit un telefon de la consilierul dnei prim-ministru și am fost rugat să merg până la guvern. Când am ajuns acolo, dl ministru era deja în birou și am luat loc. Eu le-am spus că am reușit să finalizăm și ultimele calcule legate de luna decembrie și că am reușit să facem planul și pe luna decembrie și chiar să-l depășim și totodată pe întreg anul am închis cu peste sută la sută realizare de plan. (…) Am discutat doar cu consilierul pe probleme economice al premierului (Darius Vâlcov – n.r.) și cu ministrul Finanțelor. N-am avut nicio discuție cu premierul.“

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat joi că i-a solicitat premierului Viorica Dăncilă revocarea din funcție a președintelui ANAF, Ionuț Mișa. El a susținut că ANAF trebuie să-și schimbe radical comportamentul și mentalitatea, să se informatizeze și să aibă o altă atitudine față de contribuabili. În aceeași zi, premierul Viorica Dăncilă a semnat decizia de numire a Mihaelei Triculescu, în funcția de președinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), cu rang de secretar de stat.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Pe metoda mafiei.

 2. Nene misa, ciocul mic! Iti meriti soarta!

 3. L-au dat jos asa cum fac pesedeii cu toti cei care le stau in gat. Misa asta e inca un pesedist care a descoperit ce rai sunt ‘colegii’ abia dupa ce i-a venit si lui randul sa guste din propriul rahat. Pofta buna, idiotilor! O sa va vina randul la toti.

 4. PS .DACA ,ACEST ” DOMN ”’ AR AVEA CU PUTIN ,M-AI MULTA DEMNITATE AR ESI SI AR SPUNE ADEVARUL CEL CURAT ???ACELA CARE SE VORBESTE IN PIATA !!!!!IN CAZ CONTRAR DOMNUL ACESTA ”MISA ”’ ESTE ,M-AI DEPARTE SLUGA ACESTUI ”JUPIN ” CARE CONDUCE PSD .

 5. ADICA ORLANDO CE E ? UN FEL DE VALET ?

 6. voi sunteti normali ce scrieti? pai cand l-a numit i-a comunicat motivul sau e de la sine inteles ca aera cel mai destept si frumos?
  Cum l-au pus asa il si demit

 7. Domnu Misha, cat grebleaza nevasta-ta la ASF ? 10000 EUR / luna ?
  Tie unde iti gaseste o sinecura, o renta, partidul care a exterminat zeci de mii de oameni in inchisorile comuniste ?

  • La ANCOM nu, ca-i ocupat. La ASF s-a rezolvat sau mai e inca liber? La ANRE cine e sef, e pesedist? Daca nu, il da p-ala jos si gata Misa. Sau la ANRM. La cate agentii, care freaca menta pe muuulti bani, are statul, nu-i duc eu grija lui Misa.