G4Media.ro

Iohannis: Procesul de revizuire a legilor justiției trebuie să fie finalizat, iar…

Iohannis: Procesul de revizuire a legilor justiției trebuie să fie finalizat, iar anomalii precum cele generate de SIIJ, înlăturate

Președintele Klaus Iohannis a cerut marți CSM să facă pași concreți în reforma justiției.

”România are nevoie de un cadru legislativ stabil și coerent, procesul de revizuire a legilor justiției trebuie să fie finalizat, iar anomalii precum cele generate de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, înlăturate. Fac un apel astăzi, în fața plenului CSM, să folosiți întreaga dumneavoastră experiență pentru ca România să facă pași concreți în această direcție”, a spus Iohannis la prezentarea Raportului de activitate al Consiliului Superior al Magistraturii pe anul 2021.

”Îmi doresc ca discuțiile despre reforma sistemului judiciar să fie mai puțin politizate de partide, pentru ca accentul să fie pus pe substanța propunerilor, și nu pe câștigul de imagine”, a mai spus Iohannis. (Sursa foto: Parlamentul European)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Asta e comunicatul pentru prostime. La plecare, s-au pupat si si-au confirmat reciproc ca nu trebuie sa se faca nimic. Directia parcursa in cei 31 de ani de la revolutie este perfecta..pentru ei.

 2. Subscriu.
  Primii o sută de ani – îs mai grei, pentru fiecare dintre noi.
  După care, încet-încet, ne dăm drumul; intrăm în ritm.

  • Limbaj de lemn si amatorism. Vor miza ca toata lumea e proasta si sectia se desfiinteaza si reinfiteaza in alta parte. Doar ca prostii sunt ei, iar cei ce vor sta la coada spre UE tot romanii vor fi. Prosti vom doar daca ii vom mai vota vreodata…

 3. Asta cu desfintarea SIIJ e praf in ochi. El vrea procurori obedienti si sectie speciala. Face exact ca romania educata; zice ca face si 6 ani de zile nu mai face nimic, ca iohannis are nevoie de prosti sa accepte orice.

 4. Iohannis una zice, alta face, iar azi a mancat „maro” cu polonicul la sedinta CSM.
  E tras cu sforile de la Grivco, aplica deviza secur!stului Dan Voiculescu („Nu avem toata puterea pana nu luam si justitia”), dar baga texte de alea care prind bine la credulii din UE si din electoratul PNL.

 5. MARS! TRADATORULE!

 6. Deja cunoastem toate trucajele lui Klaun 😃😃😃😃😃😃😃😃
  Vă dați seama ce râdea Felix când noi ne zbăteam să-l punem pe Klaun pentru că e anticorupție 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

 7. Placuta suedeza, dom’ presedinte.
  PS p de la presedinte e intentionat cu minuscula, nu aveam caractere mai mici. Somn usor in continuare.

 8. Ce tupeu are, cată nesimțire să vorbească el de justiție!

 9. Iar ne minte Cartita.

 10. tataie trebuie batut

 11. Rusine domnule Iohanis, nu spun presedinte deoarece nu mai sunteti presedintele meu. V-am votat si imi pare rau, sunteti cea mai mare dezamagire a mea, ar fi trebuit sa-mi dau seama ce caracter aveti, atunci cand ati aruncat in scarba si cu aroganta palronul pe capota masinii.
  Dormiti linistit, infractorii lucreaza pentru dumneavoastra!

 12. „Anomalii” … No more words required. Stelian Ion will come back ! Next time more powerful.

  Au aruncat cu toate vidanjele in USR dar USR nu se sperie de un rahat.

 13. „Anomalii” … No more words required. Stelian Ion will come back ! Next time more powerful.

  Au aruncat cu toate vidanjele in USR dar USR nu se sperie de un r*hat.

 14. Felix a permis declaratia asta?

 15. Dupa ce ieri dl Haos Werner Iohannis(cel tare preocupat si premiat pentru „eforturile” supraomenesti pentru Statul de drept din Romania – Primaria din Aachen l-a premiat!) a dat lectii in CSM privind Justitia si statul de drept!(!), ia uite ce i-a transmis azi Judecatoarea Adrianna Stoicescu:
  „Judecătoarea Adriana Stoicescu a EXPLODAT după ce Iohannis le-a dat INDICAȚII magistraților, în ședința CSM: Neaveniți, cocoțați în scaune înalte.
  Judecătoarea Adriana Stoicescu a izbucnit la adresa președintelui Klaus Iohannis, după ce șeful statului a dat ieri mai multe indicații privind funcționarea justiției, la Sedința de bilanț a CSM.
  „În timp ce primul îngrijorat al țării dădea indicații prețioase magistraților, ÎCCJ consfințea concluziile Inspecției Judiciare cu privire la abuzurile DNA împotriva magistraților. În timp ce primul îngrijorat al patriei ne explica că suntem chemați să păzim pacea socială, arătând, încă o dată, că politicul ne vede ca pe niște anexe relativ utile, Înalta Curte confirma cele spuse de o mână de oameni, ani la rând: judecătorii si procurorii au fost hăituiți în numele unei fata morgana, numită pompos luptă anticorupție.
  Nu l-am auzit niciodată pe primul îngrijorat al țării să declare că abuzurile dovedite și victimele colaterale ale mult stimatei lupte anticorupție sunt derapaje. Nu l-am auzit niciodată să bată cu pumnul în masă și să ceară devoalarea tuturor mânăriilor menite să șantajeze judecătorii, să îi transforme în primitori de plicuri galbene.
  Și în timp ce primul îngrijorat ne învăța cam ce ar trebui să facem cu drepturile și libertățile oamenilor, primul trist al vieții mele se arăta oripilat de” grupul de presiune” din Consiliul Superior al Magistraturii care, vezi Doamne, vrea să distrugă ordinea de drept.
  Dincolo de enormitatea unei astfel de afirmații, aștept și eu, cu nerăbdare, o reacție pe măsură față de afirmațiile întâiului și, sper, ultimului trist al unei justiții veșnic reformabile și niciodată lăsată în pace de tot felul de neaveniți, cocoțați în scaune mult prea înalte pentru ei. Și, nu, nu vom judeca așa cum vă doriți, ci așa cum spun legea și conștiința noastră. Oricât de mult vă veți strădui să ne opriți!”,