G4Media.ro

Iohannis îi dojenește pe sindicaliștii din învățământ: ”N-au constatat că s-au adoptat…

sursa foto: Cititor G4Media

Iohannis îi dojenește pe sindicaliștii din învățământ: ”N-au constatat că s-au adoptat legile Educației, trebuia menționat. Să vadă că am făcut pași”/ Declarația, în ziua cu 15.000 de protestatari în Capitală și alte mii în țară/ Ministra Deca a scos salariile profesorilor din legile Educației

Klaus Iohannis i-a mustrat pe sindicaliștii din învățământ, joi, în declarații de presă făcute în comuna Cristian din Sibiu, unde se afla împreună cu președintele Germaniei. Acesta a spus că ”nimeni n-a constatat că s-au adoptat legile Educației” și că ”trebuia menționat și acest lucru”.  Iohannis a mai spus că ”cei care vorbesc despre ce ar trebui să facem să vadă că am făcut pași”.

Declarația președintelui a fost făcută în ziua cu 15.000 de protestatari în Capitală și alte câteva mii în mai multe județe din țară”. De menționat că ministra Educației, Ligia Deca, a scos salariile profesorilor din legile Educației la care Iohannis face referire. Detalii, pe EduPedu. 

Iohannis le-a transmis părinților ”să aibă încredere” pentru că lucrurile se vor rezolva. Președintele a mai spus că dacă se uită în jur vede o Românie educată, că mai este de lucru, dar că cei mici nu trebuie să vadă ”doar trecutul și nevoile prezentului, ci oportunitățile viitorului”:

Publicitate electorală
 • Solicitările dascălilor sunt întemeiate, poate chiar puțin greu de înțeles de ce dascălii sunt o categorie foarte puțin și oferă comunității tot, și persoana, și cunoștințele, și dăruirea pentru educația tinerei generații. Însă, în același timp, lucrurile nu pot fi corectate de azi pe mâine. Guvernul a promis câteva chestiuni care se pot face repede. Negocierile trebuie să se ducă în așa fel încât să se ajungă la o decizie comună și trebuie văzut ce e fezabil. Sindicatele cer întotdeauna foarte mulți bani. Asta nu e o problemă care se poate rezolva instant. Dar părerea mea e că se vor rezolva într-un viitor nu foarte îndepărtat. Am rămas puțin surprins că nimeni din cei care au organizat greva n-au constatat că în acest timp s-au adoptat legile Educației. Trebuia menționat și acest lucru. Eu sunt foarte mulțumit că am ajuns în această etapă pe o procedură absolut normală. Parlamentul a înțeles importanța acestei legi. Mi-aș fi dorit ca cei care vorbesc despre ce ar trebui să facem să vadă că am făcut pași. Iar părinților și copiilor le spun: ”Aveți încredere” căci lucrurile se vor rezolva. Dacă mă uit în jur, pot să vă spun că avem o Românie educată. Nu toți sunt gata educați, mai avem ceva de lucru. Trebuie să avem grijă să nu cunoască copiii doar trecutul și nevoile prezentului, ci și oportunitățile viitorului, este o lume care vine cu provocări imense, îmi doresc ca românii să facă față”, a transmis președintele Klasu Iohannis.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Nesimțit până la capăt! Proiectul România prostită!

 2. Veți vota PSD 31%, PNL 17%, deși sunt exact la fel.

 3. Tradatorul asta nu vede in ce lume traieste?

 4. Prostii astia de sindicalisti, profesorii astia nu stie sa citeste? Ei n-a vazutara ce a produs organu poporului care este in parlament, legile alea ale lui Deca cu bugetul mic?
  Face greva fara sa citeasca monitorul oficial sau macar niste almanahe acolo?
  Cam ăsta își imaginează Haos Ciolanis și mafia USL că e poporul român. Vom vedea la alegeri dacă au dreptate.

  • PSDNL stie exact ce fel de oamenii sunt romanii. Slugarnici si milogi, care intorc armele pentru o galeata si un pui congelat la alegeri. Nu mai zic ca uita repede de cate ori au fost tradati de PSD si PNL.

 5. „Dacă mă uit în jur, pot să vă spun că avem o Românie educată” zice el privind în zare… și la cei câțiva copii festivist expuși ca pentru Ceaușescu, dar uită să spună cât este de chinuită de batjocura politicienilor și guvernanților din cârdășia PNL cu PSD, că educația corectă nu a ajuns și la plagiatorii Bode și Ciucă, hoți a căror prezență în fruntea administrației este o jignire pentru românii educați.

 6. da cum sa indrazneasca ne-specialii astia sa nu ii aprecieze partzul de lege scos cu greu dupa 9 ani de zile .. pai profesorii ar trebui sa isi faca o biblie cu ROMANICA EDUCATA .. si sa le treaca de foame numai cat se uita la ea

 7. Probabil la orizont se vede Romania educata, de la inaltimea dulapului probabil undeva in zare, la vreo rascruce de continente, da, se vede. De unde suntem noi oamenii NOOORRRMAAAAALI nu se vede aceasta Romanie. Dar se vad analfabetii cu doctorate si Fikusii cu intarziere de 1 saptamana