G4Media.ro

Iohannis: Devotamentul și abnegația cu care militarii noștri au slujit drapelul național…

Iohannis: Devotamentul și abnegația cu care militarii noștri au slujit drapelul național au făcut ca România să fie astăzi o țară respectată, membră NATO și UE

Profesionalismul și spiritul de camaraderie ale militarilor români sunt recunoscute atât pe plan intern cât și de către partenerii externi, transmite președintele Klaus Iohannis, într-un mesaj adresat, luni, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război.

Mesajul integral al președintelui Klaus Iohannis:

„Aniversăm pe 29 aprilie «Ziua Veteranilor de Război», un bun prilej de a reflecta la parcursul istoric al statului român. Îi omagiem astăzi pe cei care au pus mai presus de propriul destin viitorul patriei și împlinirea dezideratelor naționale și ne înclinăm în fața lor cu recunoștință și respect.

Armata României şi-a făcut datoria față de țară în Războiul de Independență și în cele două conflagrații mondiale, militarii noștri continuând să-și pună viața în slujba țării şi după 1990, în teatrele de operații din Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest.

Devotamentul și abnegația cu care militarii noștri au slujit drapelul național, uneori cu prețul sacrificiului suprem, au făcut ca România să fie astăzi o țară respectată, membră a Alianţei Nord-Atlantice şi a Uniunii Europene. Profesionalismul, competenţa şi spiritul de camaraderie al militarilor români sunt cunoscute şi apreciate atât în ţară, cât şi în rândul aliaţilor şi partenerilor noştri.

Avem, așadar, datoria de a cinsti memoria eroilor neamului românesc și de a face tot ce ne stă în putință pentru a păstra integritatea și libertatea țării noastre.

Cunosc dificultățile cu care se confruntă în prezent veteranii de război și doresc să îi asigur că le sunt alături și că susțin, în continuare, demersurile pentru identificarea și concretizarea celor mai bune soluții pentru rezolvarea acestor probleme.

În semn de recunoștință și ca recompensă morală, cu ocazia celebrării «Zilei Veteranilor de Război», am înaintat în gradul următor și am acordat gradul de general de brigadă, în retragere, unor veterani de război.

Salut, de asemenea, aportul deosebit al asociațiilor veteranilor de război la educarea tinerei generații şi la promovarea cu consecvență a valorilor noastre naționale.

Totodată, îmi exprim întreaga considerație pentru văduvele de război şi văduvele de veterani de război, care au făcut sacrificii şi care au trecut cu demnitate prin perioadele de grea încercare.

Vă asigur, încă o dată, dragi veterani de război, de aprecierea și respectul meu pentru tot ceea ce ați realizat în beneficiul statului român, sub culorile drapelului național, și vă transmit urări de sănătate și liniște sufletească alături de cei dragi”.

Mesajul ministrului. Și ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, le-a transmis, luni, veteranilor de război că se află permanent în atenţia autorităţilor, care caută soluţii pentru a-i sprijini.

„Pentru curajul şi spiritul de sacrificiu de care aţi dat dovadă în timpul războiului, pentru faptul că aţi trecut cu bine şi cu fruntea sus peste greutăţile vieţii, vă asigurăm, bravi veterani de război, de întreaga noastră recunoştinţă şi preţuire. Vă aflaţi în permanenţă în atenţia noastră, iar specialiştii în domeniu caută în permanenţă soluţii care să vină în sprijinul dumneavoastră”, se arată în mesajul transmis de ministrul Apărării, preluat de Agerpres.

Gabriel Leş subliniază faptul că veteranii reprezintă un model pentru tineri şi pentru militarii care se află acum în teatrele de operaţii din afara ţării.

„Militarii noştri care acţionează, cu determinare şi curaj, în teatrele de operaţii, pentru îndeplinirea angajamentelor internaţionale ale ţării, îi au ca model pe veteranii de război. Aflaţi astăzi la vârste venerabile, dar încă tineri în spirit, în ciuda greutăţilor care le-au marcat viaţa, veteranii de război reprezintă zestrea de patriotism autentic a naţiunii.Tânăra generaţie a avut şi are ce învăţa de la aceşti eroi, oameni modeşti şi înţelepţi, căliţi în spiritul înaltelor idealuri de viaţă, al dragostei de ţară”, se mai menţionează în mesaj.

Conform aceleiaşi surse, în prezent mai sunt în viaţă aproximativ 7.000 de veterani de război şi 200 de văduve de război, precum şi în jur de 57.000 de văduve de veterani de război.

Ministrul reaminteşte că luni se împlinesc 117 ani de când regele Carol I a instituit titlul de veteran de război, la 25 de ani de la decretarea, pe 29 aprilie 1877, a mobilizării pentru războiul de independenţă.

Sursa foto: INQUAM_Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Iohannis e mai ticalos decat Ceausescu…Atat de respectata incat; SONDAJ/ Germanii şi francezii nu ar vrea ca NATO să apere România ..Cat despre Schengen si UE suntem respectati cu MCV pe mafie si coruptie.

  2. Mercenari „devotati”

    • Corect. Niste retardati incapabili sa faca altceva decat sa ucida pentru 2-3 mii de euro pe luna pentru a apara furaciunea unui alt stat plin de retardati cum e America. Eroii p**ii

  3. parca ar fi vorbit presedintele Pakistanului.

  4. Putin si Dragnea ar trebui sa instituie decoratii pentru trolii care sunt primii la comentarii anti-Iohannis, anti-Romania Europeana, anti-NATO etc. Nu de alta, dar se vede ca sunt frustrati saracii: ei isi fac datoria fata de idealurile mafiei sovietice, si nu au parte nici de salarii decente, nici de viata cu sens, nici de respect – ba din contra, nimeni nu da doi bani pe ei 🙂

  5. Minciuna este cea mai grava forma de distrugere a unei natiuni si trebuie aspru pedepsita!