G4Media.ro

Iohannis, despre procesul Roșia Montană: Cred că în înțelepciunea lui Guvernul și-a…

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Iohannis, despre procesul Roșia Montană: Cred că în înțelepciunea lui Guvernul și-a luat măsuri de precauție / România riscă să fie obligată la despăgubiri de aproximativ 2 miliarde de dolari

Președintele Klaus Iohannis a declarat în contextul procesului pe care statul român îl are cu Gabriel Resources pentru extragerea aurului din Roșia Montană că are speranțe că guvernul și-a asigurat ”măsuri de precauție”.

România se așteaptă ca pe 10 februarie să piardă procesul intentat de Gabriel Resources țării noastre pentru aurul de la Roșia Montană, după scandalul prin care locația a fost introdusă în patrimoniul UNESCO, a scris jurnalista Adriana Duțulescu pe site-ul Digi24.ro

Surse guvernamentale au declarat că subiectul a fost discutat miercuri în ședința de Guvern, Marcel Ciolacu și ministrul Finanțelor așteptându-se ca România să fie obligată sa plătească cel puțin două miliarde de dolari.

”În primul rând, cred că e bine să așteptăm decizia să fim siguri care este ea. Cred că în înțelepciunea lui, Guvernul și-a luat măsuri de precauție, și-a angajat avocați și așa mai departe. Nu sunt parte a acestor discuții”, a declarat Iohannis în cadrul unei conferințe de presă.

Sursele Digi24.ro spun că cei care ar trebui să plătească sunt „Dacian Cioloș și cei care au provocat scandalul Roșia Montană”, existând la nivelul Guvernului o mare nemulțumire legată de efortul financiar pe care România trebuie să îl facă, având în vedere problemele deja existente cu deficitul bugetar excesiv.

În 2013, zeci de mii de oameni au ieșit în stradă și au protestat timp de trei săptămâni față de exploatarea aurului de la Roșia Montană.

În procesul cu statul român, Gabriel Resources a solicitat inițial prin actele depuse la dosar despăgubiri în valoare de 3,3 miliarde de dolari.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. A pus ponta bani/ bunuri/ proprietati la pastrare pentru aceasta eventualitate si astepta ocazia sa-si plateasca datoriile fata de statul Roman pentru invartelile facute la Rosia Montana