G4Media.ro

Iohannis despre primul caz de coronavirus: Nu există niciun motiv real de…

Iohannis despre primul caz de coronavirus: Nu există niciun motiv real de panică, să fim solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaționalul în aceste momente

Președintele Klaus Iohannis a postat joi pe Facebook un mesaj legat de primul caz de coronavirus din România. Președintele arată că situația trebuie tratată cu seriozitate, iar cetățenii trebuie să respecte recomandările autorităților, dar spune că nu există ”nici un motiv real de panică”.

Șeful statului le cere românilor ”solidaritate” pentru descurajarea încercărilor de a crea senzaționalul în aceste momente.

Iată mesajul integral:

”Dragi români,
Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situația generată de apariția cazurilor de coronavirus în Europa și de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală. Așadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie să îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităților și de a ne informa constant din surse credibile și oficiale. Instituțiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în țara noastră și a limita efectele sale negative. Să fim solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaționalul în aceste momente. Răspândirea de știri alarmiste sau chiar de știri false poate genera o epidemie de panică, cu consecințe nocive pentru semenii noștri. Să contribuim, cu responsabilitate, la preluarea informațiilor utile de prevenție și să avem grijă să protejăm vârstnicii și persoanele mai vulnerabile, cele care suferă deja de boli cronice”.

Foto: Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Transmite-le televiziunilor sa termine cu 90% emisiuni pe coronavirus!

  2. Un mesaj foarte oportun, corect si responsabil.
    Sper in primul rand ca jurnalistii l-au inteles (si sa speram ca majoritatea jurnalistilor sunt de buna credinta; mai sunt si cei care serversc intereselor rusesti-mafiote care vor incerca sa destabilizeze Romania). Mai sunt si oportunistii de doi lei care vor isterie doar ca sa vanda ei masti la prosti – de astia trebuie sa se ocupe justitia.

  3. Oare masca se potriveste cu ochelarii Top Gun ?

  4. Țara arde iar baba vrea anticipate.Mai vorbim peste 2,3 săptămâni ,atunci să vedem dacă mai ai sânge în instalație .

  5. Dupa Santa Klaus nu e nimic senzational infectia cu corona virus….doar anticipatele sunt senzationale …un frustrat….

    • Presedintele si PNL sunt deja implicati in starpirea ciumei rosii si nu pot lupta pe doua fronturi, asa ca intai ciuma si apoi daca mai e timp si resurse urmeaza si virusul. Dar ce ne facem noi, ca daca o sa reuseasca, ramanem cu galbinarea care este echivalenta cu ciuma rosie!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.