G4Media.ro

Iohannis a semnat decretul pentru aprobarea OUG care stabilește că o diplomă…

Iohannis a semnat decretul pentru aprobarea OUG care stabilește că o diplomă de doctor este anulată numai de instanță

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 4/2016 care modifică Legea educației, transmite Agerpres. Este vorba o ordonanță dată de fostul premier Dacian Cioloș, modificată fundamental de parlamentari la transformarea OUG în lege și atacată apoi de Iohannis la Curtea Constituțională. Legea promulgată astăzi prevede că diploma de doctor încetează să mai producă efecte juridice, din momentul comunicării dispoziției de retragere a titlului.

Legea promulgată miercuri, 17 iulie, de către președintele Iohannis stabilește că o diploma de doctor este revocată sau anulată numai prin instanță.

Până astăzi, mecanismul de retragere a titlului de doctor a fost următorul: CNATDCU – consiliu aflat în subordinea Ministerului Educației – evalua teza de doctorat, iar dacă aceasta era un plagiat atunci instituția făcea recomandarea de retragere a titlului, iar ministrul Educației era obligat să semneze ordinul de retragere.

Și până acum, mulți dintre plagiatori se adresau instanței cu verdictul CNATDCU. Parlamentarii au încercat, însă, prin acest act normativ să ocolească total analiza pe fond a tezei de doctor făcută de profesorii universitari din CNTADCU și să îngreuneze anularea diplomelor de doctor obținute pe doctorate plagiate, potrivit specialiștilor în educație contactați de Edupedu.ro.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Nu erau sufocate suficient pana acum instantele, le mai vine si asta pe cap! Sute de procese in plus cu doctorii nostri!

    • Ai dreptate ca efectul va fi încărcarea instanțelor, deja supraaglomerate, dar, pe de alta parte, nu e normal ca o astfel de măsura sa nu fie supusa cenzurii instanței se judecată. Asta e esența statului de drept sa ai acces, in orice problema care te nemulțumește, la o instanța independenta. Nu era normal ca decizia de anulare sa fie la un organ administrativ condus de un om numit politic

    • Bine ca ai tu incredere in Justitie! Te invidiez!

  2. se fac doftori „c-asa-i la moda”. cei mai multi pentru spor.

    chiar asa de ce primesti spor daca ai doctorat ? faci ceva la locul de munca care sa justifice plusul ?

  3. E un nonsens planetar care transforma universitatile si consiliile lor academice – sigur corupte si pline de dictori falsi – in pseudoinstitutii care nu pot dispune in niciun fel de titlurile si onorurile pe care le dau!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.