G4Media.ro

Iohannis a întors de la promulgare legea care lasă universitățile să înființeze…

Iohannis a întors de la promulgare legea care lasă universitățile să înființeze școli și grădinițe de stat, fără personalitate juridică

Președintele Klaus Iohannis a întors de la promulgare o lege care le dă universităților posibilitatea să înființeze școli și grădinițe de stat, fără personalitate juridică; aceeași lege prelungește până la sfârșitul primului semestru termenul de aprobare a rețelei școlare și transformă centrele județene de resurse și asistență educațională (CJRAE) în “unități specializate de învățământ special și special integrat”.

Iohannis a trimis astăzi, 25 noiembrie, spre reexaminare Legea pentru aprobarea unei ordonanțe de urgență prin care Guvernul Dăncilă, cu Valentin Popa ministru al Educației, a modificat Legea educației. Concret, Iohannis a întors de la promulgare Legea pentru aprobarea OUG nr. 48/2018.

Potrivit surselor Edupedu.ro, de la publicarea în Monitorul Oficial a OUG 48/2018 și până în prezent, mai multe instituții de învățământ superior, printre care Universitatea Politehnica din București și Universitatea din Craiova, au cerut transformarea școlilor și grădinițelor pe care le-au înființat în instituții de stat.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Cu cacatele-astea de legi e foarte vigilent omu’, dar cu aia cu recursul compensatoriu a dormit in papucii statului!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.