G4Media.ro

Investitorii străini denunță discursul ”coroziv” al guvernului PSD, potrivit căruia ”străinii” doresc…

Investitorii străini denunță discursul ”coroziv” al guvernului PSD, potrivit căruia ”străinii” doresc să facă rău României

Investitorii străini din România se declară ”dezamăgiți” de discursul ”coroziv” al guvernului PSD împotriva străinilor, un discurs care ”antagonizează companiile mari cu cele mici, cele românești cu cele străine sau mediul privat cu cel public”, potrivit unui comunicat al Consiliului Investitorilor Străini (FIC).

”O țară cu o societate dezbinată nu este o țară mai ușor de condus, ci pur și simplu este o țară mai săracă”, mai arată FIC, adăugând că ”acest tip de discurs ajunge să devină politică publică materializată în decizii care se iau pripit și fără consultare”.

Replica FIC vine după ce liderii PSD, în frunte cu Liviu Dragnea și Darius Vâlcov, dar și miniștri precum Eugen Teodorovici au apăsat pedala naționalismului economic, acuzând companiile străine de presupus comportament incorect.

Investitorii străini arată că proiectul de OUG prezentat de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ”nu trebuie promovat mai departe” și vrea stoparea ”discursului politic coroziv care face rău atât companiilor și angajaților lor, dar și societății românești în general”.

Comunicatul integral al Consiliului Investitorilor Străini (FIC):

Rolul în economie al companiilor românești cu capital străin este o temă care revine din ce în ce mai des în prim planul discursurilor publice și politice. Membrii Consiliului Investitorilor Străini (FIC) sunt dezamăgiți de acest discurs care încearcă să sugereze că ”străinii” doresc să facă rău României, și care antagonizează companiile mari cu cele mici, cele românești cu cele străine sau mediul privat cu cel public. O țară cu o societate dezbinată nu este o țară mai ușor de condus, ci pur și simplu este o țară mai săracă.

Companiile străine din România angajează aproximativ 1,3 milioane de oameni, un sfert din forța totală de muncă a țării, produc aproape jumătate din cifra de afaceri a României și mai mult de jumătate din exporturi. Aceste companii au o contribuție însemnată la veniturile statului român prin impozite pe venit, pe profit, contribuții sociale, TVA, accize și alte taxe speciale sau locale.

Deși aceste informații sunt publice, reproșurile complet nefondate în tonalități cu intensitate diferită ating aceeași temă, profiturile. Dacă companiile străine au profituri mici, li se reproșează că nu performează la nivelul așteptărilor. Dacă au profituri mari, sunt acuzate că le fac în detrimentul angajaților și atunci reproșul este că oferă salarii foarte mici. Dar sunt și multe alte voci care acuză aceleași companii că oferă salarii prea mari absorbind toată forța de muncă în detrimentul celor locale.

FIC a cerut în repetate rânduri instituțiilor statului să pună în mod transparent, la dispoziția opiniei publice, datele privind toate taxele plătite de companiile de stat și private din România și analiza în urma căreia au apărut aceste semne de întrebare pe care politicienii le ridică din când în când.

Acest tip de discurs ajunge să devină politică publică materializată în decizii care se iau pripit și fără consultare. Cel mai recent exemplu este această ultimă Ordonanță de Urgență, care urmează să modifice peste 40 de acte normative (legi, OUG, HG) în ultima ședință de Guvern a anului. Hazardul acestor măsuri, modificări de legi organice, prorogări de termene, derogări, sistarea plății unor drepturi bănești, introducerea de noi taxe, înființarea de noi scheme de ajutor și crearea unor fonduri cu destinație incertă, va avea un impact profund în multe sectoare economice și va pune la încercare răbdarea oamenilor de afaceri, dar și a populației.

FIC dorește să atragă atenția că în ciuda rezilienței și adaptabilității celor mai multe companii și a soluțiilor economice pe care ele le vor adopta, acestea nu pot să răspundă așteptărilor unor decizii arbitrare luate fără transparență și fără nicio consultare.

FIC consideră că această Ordonanță de Urgență nu trebuie promovată mai departe și de aceea continuăm să ne exprimăm deplina disponibilitate pentru un dialog pe această temă pentru a pune capăt discursului politic coroziv care face rău atât companiilor și angajaților lor, dar și societății românești în general.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. SE INSTAUREAZA IN romania UN REGIM PERONIST. DUPA CE SE CONSUMA „BENZINA” URMEAZA FALIMENTUL.

 2. Au dreptate, nimeni nu se ocupa de interesele lor. E frumos, copii?

 3. Veorico, Darius da foc economiei!

 4. Mai INVESTITORI TICALOSI , cand gasca de criminali basescieni , a adoptat noul Cod al Muncii , prin care salariatul roman a fost facut SCLAV , mult v-ati mai bucurat .
  Acum ca se incearca intr-o mica masura o oarecare incercare de a nu va mai devaliza bugetele , respectiv sa platiti cate ceva in Romania , constat ca tipati ca din gura de sarpe .

 5. Un „sofism” te conduce la altul ! Așa a scris Marx „Capitalul” , Lenin a contribuir cu „proletariatul nu are de pierdut decât lanțurile” si a ajuns la „noua politică economică” în care nimic nu se putea obține decât stând la coadă” . Stalin a mai adăugat o noutate, a „arestat coada”, cine a încercat să fugă era executat pe loc sau în Gulag. Ceaușescu ne-a eliberat: „lăsându-ne să „pornim spre comunism în zbor” numai că, lipsea căldura din casele „primite gratis” şi mâncam: gheare de pui şi copite de porc, dar ne eliberase să putem sta iar la coadă la: pâine. la aprozar, la butelii, la benzină, la ……etc. Iliescu a desființat cozile inventând „capitalismul de cumetrie” şi vai de cei ce nu sunt cumetri ! Dragnea ne-a urcat într-o sanie trasă de câini, El o conduce, cu un băț lung, de capătul căreia a agățat un cârmat bine fript şi ademenitor: Căinii se străduie să ajungă la cârnat şi trag sania în care ne-a urcat şi pe noi, iar „stupid people” care se minunează de ce aud şi văd la A3 şi RTV, cred că vor ajunge la cârnat, si vor apuca şi ei o bucățică, fără efort, stând în sanie şi aplaudând… ” Kakaia interesnaia ” …..Fake News ! SÂC !
  Ține-ți minte! Tudorel Toader şi Vâlcov sunt niște nemernici alunecoși şi sofiști de mare finețe, care se gudură la binomul, Dragnea-Tăriceanu şi clicile lui. coordonate pe post de consilier personal a D-ei Prim-ministru Viorica Dăncilă, de Darius Vâlcov !
  Eu îi percep ca elemente foarte periculoase, la dispoziția manipulatorilor, educați cu metodele de tip „maskirovca” de origine euro-asiatică, cu origini potemkiene.
  Știți bine că sofismul altoit cu manipulare a reușit să dărâme splendidul edificiu al DEMOCRAȚIEI ateniene, edificat de SOCRATE iar, în spiritul vorbei românului mucalit: „Orice faptă bună, nu va rămâne nepedepsită” , adversarii SĂI, abili manipulatori, precum pastorul moderator din mass media românească, au folosit sofiștii, ca să convingă AGORA, că marele logician i-a smintit, atât pe tinererii cât şi pe seniorii, care frecventau grădinile ateniene, Liceum şi Academos, faptă considerată a fi o mare crimă socială, şi deci a fost convinsă AGORA să-l condamne să-şi bea bolul de cucută, ceea ce în demnitatea SA nu a putut refuza.
  Atunci SOCRATE s-a auto răstignit, deci a dovedit cu mult înainte, că a fost mult superior lui Iisus Hristos, care a fost răstignit de farisei şi sadukei. Dvs. din ce tagmă faceți parte ? Şi totuși SOCRATE a fost practic uitat, pe când Iisus Hristos, depunând de propagandiști abili şi inteligenți, cum s-au dovedit a fi apostolii săi, capabili să se răspândească în special în vechiul Imperiu Roman, care se extinsese din orientul îndepărtat până la oceanul Atlantic, prim folosirea tipăriturii Bibliei, ca un suport de mass medie, au putut răspândit în toate continentele creștinismul. (Sâc) ! Vedeți dece bolșevicii lui Lenin şi Stalin pe care unii apropiați ai dvs. i-au admirat mult, în toate forurile de conducere, inclusiv în organizațiile de bază, aveau un compartiment de propagandă ? Știți bine că Stalin era pe cale sa absolve seminarul ortodox, şi nu s-a dat la o parte să folosească unele principii învățate acolo ! Evident în mod CRIMINAL ! Încetați să mai otrăviți atmosfera politică din România ! Nu vă înhămați la RĂSTIGNIREA Grădinii Maicii Domnului ! PSD-iștii niciodată nu avut mână bună ! Asta s-a văzut la simulacrul de condamnare a comunismului în Parlamentul ROMÂNIEI precum şi ultimul referendum privind familia tradiţionale ! Trebuie să se înceteze, să se mai otrăvească, atmosfera politică din România !
  Marota cu „protocoalele” este un sofism ordinar, şi va fi destrămat ! Grădina Maicii Domnului nu va fi lăsată pradă disperării şi domniei nemernicilor şi ticăloșilor !. Români onești, harnici, cu frică de păcatul încălcării moralei, a legilor țârii şi a bunei cuviințe, care vă comportați ca niște adevărați creștini ațineți-vă să participați la RĂSTIGNIREA României ! Amin !
  APEL:
  către toți românii onești, harnici, cu frică de păcatul încălcării moralei, a legilor țârii şi a bunei cuviințe, care se comportă, ca niște adevărați creștini !
  AJUNGE !
  1 Cu această coaliție PSD -ALDE, nu mai poate exista spațiu de dialog. Au împins lucrurile prea departe !
  1. Să se înceteze insistența preluării președinției UE; Această decizie trebuie lăsată la opțiunea Parlamentului Uniunii Europene !
  2. Prima mișcare: Urgent moțiune de cenzură;
  3. Apel la jocul Președintelui, pentru a se ajunge la alegeri anticipate, orice fel de „Guvern” de uniune națională, nu are sens: Guvernarea Cioloş a dovedit-o cu vârf şi îndesat !
  4. Dacă parlamentarii PSD-ALDE, rămân încremeniți în atitudinile de până acum, trebuie apelat la „stradă” ! Asta va permite să se testeze, poziția adevărată a populației.
  Dacă nu va reacționa, merită să-şi mănânce în continuare „mămăliga” tradițională până i se va ”umfla abdomenul de pelagră” , după care cred că urmează să se ” deștepte din somnul cel de moarte”, așa cum s-a dovedit-o decembrie 1989, dar fără să se mai lase manipulată ! Avem de partea noastră Parlamentul Uniunii Europene !
  Gata ! trebuie „ruptă pisica” Boala lungă,….moarte curată !
  Opoziția a „adormit prea profund” . Generațiile actuale şi viitoare, vor fi altfel, condamnate să-şi îndure soarta ! Atât ! Până se vor trezi ! Adevărul trebuie privit direct in fată !
  ROMÂNI, DESCHIDEȚI MARI OCHII, CA SĂ VEDEȚI TIMPURILE PE CARE LE TRĂIM !! Ajunge !
  Prof.dr.ing. Terzi Petre – Desemnat ” Man of Year 2009 -for Romania ” , de catre American Biographical Institute, Inc. – Host of The Worldd Forum, University of CAMBRIDGE, England
  20.12.2018. Berceni-Ilfov

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.