G4Media.ro

 Investiții de peste 54 de milioane de euro în infrastructura de apă…

Sursa foto: ApaVital

 Investiții de peste 54 de milioane de euro în infrastructura de apă și canalizare a județului Brașov / În prima etapă se extinde rețeaua de apă și canalizare cu 12 kilometri

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Apei din județul Brașov, a semnat un contract de finanţare, finanțat prin Programul Operațional de Infrastructură Mare (POIM), în valoare de peste 271,41 milioane de lei, anunță Brașov.net.

Beneficiarul acestui proiect este Compania Apa Brașov care se va ocupa de realizarea lucrărilor până la finalul anului 2023.

94% din contribuția financiară este asigurată din fondurile Uniunii Europene şi 6% reprezintă fondurile proprii ale Companiei Apa, ca operator regional în domeniul alimentării cu apă şi canalizării la nivelul judeţului Braşov.

Consiliul Judeţean Braşov va contribui cu cofinanțarea tuturor lucrărilor aferente sistemelor regionale de apă și canalizare care sunt deținute în proprietatea sa, dar și a celor din restul localităților incluse în proiect, cu excepţia municipiului Braşov, astfel că va asigura suma de 2,4 milioane de euro pentru ambele etape ale proiectului.

Pentru infrastructura de apă potabilă, în Etapa I a proiectului se vor realiza extinderea și reabilitarea rețelei de distribuție a apei pe o lungime de aproape 12 km, în timp ce pentru infrastructura de canalizare, în Etapa I a proiectului sunt cuprinse extinderea și reabilitarea rețelei pe o lungime de circa 12 km.

În perspectivă, cu finanţarea care urmează a fi asigurată prin intermediul PODD urmează alte lucrări de extindere şi modernizare a infrastructurii de apă şi canalizare în localităţile Brașov, Săcele Codlea, Rupea, Ghimbav, Prejmer, Hărman, Feldioara, Hoghiz, Hălchiu, Sânpetru, Bod și Homorod.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...