G4Media.ro

INTERVIU Violeta Alexandru explică de ce consilierii PNL votează alături de PSD…

INTERVIU Violeta Alexandru explică de ce consilierii PNL votează alături de PSD în sectoarele 1 și 2, de ce candidează la un nou mandat la șefia PNL București și de ce îl susține pe Ludovic Orban

Violeta Alexandru, președinta PNL București, spune într-un interviu pentru G4Media.ro că vrea un nou mandat la șefia organizației pentru a continua parteneriatul cu Nicușor Dan și pentru a întări organizațiile de sector. Fosta ministră a Muncii anunță că îl susține pe Ludovic Orban pentru un nou mandat de președinte și spune că nu își explică de ce Ciprian Ciucu a renunțat, după doar o zi, la înțelegerea pentru susținerea la șefia PNL București.

Întrebată de ce consilierii PNL de la sectoarele 1 și 2 votează cot la cot cu cei din PSD, Violeta Alexandru a spus că primarii USR PLUS nu îi consultă pe aceștia.

 • Interviul integral cu Violeta Alexandru:

Rep: Ați intrat în cursa electorală pentru șefia PNL București, care sunt obiectivele pentru șefia filialei?
Violeta Alexandru: Creșterea cu 50% a numărului de consilieri generali, obținerea a trei vicepremieri și a unui primar de sector cred că mă legitimează în decizia de a candida pentru un nou mandat. Sunt garanția că PNL merge pe drumul său, un drum asumat prin colaborarea cu Nicușor Dan și USR PLUS. Vreau ca acest parteneriat să nu fie afectat de ambiții personale. Din punct de vedere intern, îmi propun să continui obiectivele de creștere a organizațiilor de sector, să formez și să încurajez cât mai mulți lideri. Nu am un proiect personal, nu este vorba despre persoana mea, îmi doresc să întăresc toate organizațiile de sector ca să putem convinge bucureștenii că putem face treabă și mai bine în București.

Îmi propun să nu eșuăm în proiectul în care am plecat pentru că riscul e să revină PSD, ceea ce ar fi o tragedie pentru capitală. Vreau să eficientizăm livrarea serviciilor pentru bucureșteni, ceea ce înseamnă o discuție despre o Lege a Capitalei. Să discutăm despre ce rol trebuie să aibă sectoarele, să întărim puterea Primăriei Generale ca să poată face treabă în mod uniform pentru tot Bucureștiul, să nu mai existe aceste diferențe flagrante în costuri și calitatea serviciilor publice. Vreau să fac treabă pentru București și să fac din PNL București o organizație mai puțin construită în jurul unui om, cât una cu organizații puternice în toate sectoarele.

Rep: Luați în calcul o candidatură la Primăria Generală în 2024?
Violeta Alexandru: În acest moment sunt concentrată pe sprijinul pentru Nicușor Dan. Orice chestiune de orgoliu, orice mesaj care să sugereze că m-aș pregăti pentru primăria ar șubrezi relația de încredere cu primarul general pe care trebuie să-l susținem. Dacă nu-l mai susținem, înseamnă că nu suntem serioși. Prin urmare, angajamentul meu pentru Nicușor Dan e ferm. Nu se pune problema în acest moment a desemnării candidatului PNL pentru primărie, avem datoria să-l sprijinim. La momentul potrivit, alături de Nicușor Dan și de orice alt potențial candidat care ar face treabă, dovedită prin scorul din sondaje la acel moment, vom lua cea mai bună decizie. Poate fi oricine, inclusiv Nicușor Dan. Este prematur să discutăm de candidatură până nu am demonstrat că suntem buni și să facem treabă. Eu țin foarte mult la parteneriatul cu USR PLUS și nu fac un secret din asta.

Rep: Cum comentați faptul că Nicușor Dan menține în posturi oamenii Gabrielei Firea, precum Vasile Apostol, la șefia ASSMB? La fel, concursurile cu dedicație reclamate de USR PLUS?
Violeta Alexandru: Tot ce înseamnă ocuparea unei funcții publice trebuie făcută prin organizarea de concursuri. Sunt convinsă că Nicușor Dan gestionează Primăria în baza legii. Eu susțin organizarea concursurilor. Care e procedura – vă poate spune PMB. Din punct de vedere al acuzațiilor făcute de USR PLUS privind un concurs cu dedicație, știți că nu susține astfel de practici. Când se organizează un concurs cu criterii transparent comunicate, e interzis unui membru PNL să participe? Nu e o crimă sa faci parte din PNL, sunt foarte mulți oameni competenți. Eu nu am vânat niciodată un membru USR. Dacă e organizat corect și criteriile comunicate sunt conforme cu profilul persoanei, ea poate participa.

Rep: Nimeni nu a acuzat de crimă pentru apartenența la PNL, ci au fost acuzații că acest concurs pare trucat
Violeta Alexandru: Dacă cineva are informații că e trucat, să comunice instituțiilor abilitate. Dar fără o verificare înseamnă să jignești partenerii, să slăbești parteneriatul, să jignești PNL – partid cu membri competenți care au dreptul să participe la un concurs.

Rep: Am văzut situații în care consilierii PNL au votat cot la cot cu consilierii PSD – la sectoarele 1 și 2, pe chestiuni de salubritate. Le-ați cerut explicații consilierilor PNL pentru aceste gesturi?
Violeta Alexandru: Am un mod de a conduce PNL cu respect față de președinții de sectoare. Sunt chestiuni generale pe care le discutăm, dar deciziile în viața de zi cu zi sunt atributul președintelui de organizație. Am convingerea că ceea ce îi ghidează pe colegii mei e profesionalismul. Noi, liberalii, suntem mai puțin orientați spre senzațional și comunicarea de dragul comunicării, cât pe citirea și analizarea documentelor, formularea de amendamente și observații. Le-am cerut președinților de sectoare să-și facă treaba cu seriozitate și să nu gândească în cheie politică unde nu e cazul.

Rep: Despre ce seriozitate e vorba când ei votează cot la cot la PSD-iștii?
Violeta Alexandru: Din punct de vedere al relației consilierilor PNL cu primarul Sectorului 1, indiferent de ce spuneți acum că am votat ca alți consilieri din Consiliul Local, în spate au fost nenumărate demersuri de a ne consulta cu primarul care au eșuat. Toate observațiile PNL, care au fost tehnice, au fost ignorate. Amendamentele au fost eminamente tehnice.

Rep: Și la Sectorul 2?
Violeta Alexandru: Același lucru. Între colegii mei din PNL și echipa primarului trebuie să existe consultări și preluare a argumentelor consilierilor PNL care sunt foarte bune, bazate pe cunoașterea legii. Altminteri se vor transforma în mașini de vot fără personalitate.

Am muncit în acești ani să curăț PNL de USL-ism. Argumentele colegilor mei sunt tehnice, profesioniste, pot fi luate în considerare de colegii noștri. Dacă ar exista dialog am convingerea că ar duce la îmbunătățirea proiectelor respective. Nu pot fi de acord cu dvs. să citim acțiunile în cheia unei colaborări cu PSD pentru că nu există. Fac un apel pentru consultare reală și respect din partea partenerilor noștri, să asculte argumentele noastre.

Rep: Care e opțiunea politică pentru 2024: candidați proprii PNL sau alianță cu USR PLUS la sectoare?
Violeta Alexandru: Ca să avem candidați cu șanse, PNL București mai are de muncit serios. Eu nu am orgolii. Dorința mea e să împiedic PSD să câștige administrația din București. Obiectivul e să facem treabă pentru bucureșteni. Dacă vom avea candidați buni, vom face treabă la primăriile unde avem primari și viceprimari, dacă ei dovedesc că pot livra rezultate, nu cred că partenerii s-ar opune candidaturii unui candidat cu suport popular. Dar până acolo avem mult de curățat în PNL București. Eu susțin colegii, viceprimarii și primarii.

Rep: De ce îl susțineți pe Ludovic Orban și nu pe Florin Cîțu?
Violeta Alexandru: Sunt un om de echipă. Cât timp am avut rezultate preluând o organizație cu mari probleme, care scăzuse în preferințele electoratului pentru că avea probleme serioase, și am avut tot sprijinul necesar din partea președintelui Orban, sunt alături de el. Nu agreez să mă poziționez în tabăra x sau y.

Conceptul de suflu nou care dă la o parte suflul vechi, echipa câștigătoare vs pierzătoare ne arată că se creează un clivaj chiar în interiorul PNL, ceea ce ne întărește. Ludovic Orban a avut rezultate și eu mă uit în primul rând la rezultate.

Rep: Cum ați perceput momentul relatat de Ciprian Ciucu, cu protocolul pe care l-a denunțat o zi mai târziu?
Violeta Alexandru: Eu nu m-am retras. Am fost acolo într-o discuție spre binele PNL București. Sunt un om de echipă, nu un om care să se așeze pe toate posturile. Nu știu ce l-a determinat peste noapte pe Ciprian să aibă o schimbare de atitudine, mai ales că ne cunoaștem foarte bine. M-a mirat, poate pentru că și eu sunt construită diferit: mă gândesc bine înainte să iau un angajament pentru că dacă fac acest gest și apoi schimb, dau un mesaj de lipsă de încredere. Este dreptul lui Ciprian să aibă orice opțiune, îl las pe el să explice această răzgândire. Noi, în respectiva discuție, am vorbit despre continuarea sprijinului pentru Nicușor Dan pentru a avea suportul necesar. E vorba atât de președintele PNL București, cât și Biroul Politic municipal. Dacă Nicușor Dan nu performează, dacă îi punem piedici, nu facem decât să aruncăm capitala în mâinile PSD. Îl asigur pe Ciprian Ciucu de tot respectul meu pentru tot ce face în Sectorul 6. Repet, nu era o retragere, ci o discuție de echipă.

Rep: Sunteți de acord cu propunerea lui Ludovic Orban sa de poziționare a PNL pe valorile tradiționale, conservatoare?
Violeta Alexandru: Dezbaterea nu e finalizată, sunt opinii destul de diferite în PNL. Din momentul în care am făcut opțiunea pentru PNL am știut setul de valori la care ader. PNL nu e locul în care cineva să-ți pună pumnul în gură și să te inhibe. Am fost în țară, am văzut opțiunile marii majorități a colegilor mei, am văzut cum e primită această dezbatere. Eu respect valorile creștine, nu se pune problema să nu respect acest lucru, doctrina creștină și familia. Nu m-a forțat nimeni să mă poziționez cu lipsă de respect față de drepturile vreunei persoane.

Rep: Ar trebui ca Ludovic Orban să redevină premier dacă va câștiga alegerile?
Violeta Alexandru: Nu cred că e cazul să răspund eu la această întrebare. Obiectivul meu e să câștig alegerile la PNL București și să-l susțin pe președintele Ludovic Orban, care s-a opus cu fapte, nu cu vorbe, PSD-ului.

Rep: Legat de PNL București, dacă veți câștiga alegerile, care ar fi cele mai importante două obiective majore de politici publice?
Violeta Alexandru: Cea mai importantă e uniformizarea calității serviciilor în toate sectoarele Bucureștiului. Cu o serie de măsuri de organizare, simplificarea birocrației, modernizare în livrarea serviciilor pentru bucureșteni. Acum pare că avem șase orașe în București.

Al doilea obiectiv e să creăm un mediu propice pentru mediul de afaceri, să se simtă respectat. Să reducem toate barierele birocratice ca să îi putem sprijini. Și îmi doresc să sprijin primarul pentru atragerea de investiții în București. PSD nu a atras investiții, a cheltuit banii pe evenimente electorale, dar capitala are nevoie de investiții cu care să schimbe calitatea vieții bucureștenilor.

Foto: Violeta Alexandru, președinta PNL București. Sursa: Agerpres / Radu Tuță

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

28 comentarii

 1. Pe scurt blabla-uri și non-răspunsuri.

  • Cu alte cuvinte, data viitoare votam cu USR pentru că între PNL si PSD nu este mare diferență. De fapt ei sunt frați de cruce, oportuniști și ticăloși.

  • @Mario – Nu sunt chiar frați, dar s-au încumetrit pe cand au fost aliați in USL.

 2. Violeta Alexandru si Radoi mafiotul-sindicalist sunt eteni. Radoi o suna si Violeta promite ca intervine la Orban ca sa-l scape pe Radoi de Drula.
  Cam asa face Violeta Alexandru politica.

  Degeaba da cu piatra in USR pentru ca coabitarea PNL-PSD functioneaza pe toate planurile.

  USL este activ si functional. Sa dai vina pe USR este calea prin care se stopeaza reformele promise de PNL in campanie.

 3. Deci tehnic daca nu pica nimic votam cu PSD :)))))))
  Si astia ne conduc….. sa se anunte public unde e heblul sa stie ultimul care pleaca de unde se stinge lumina :))))))

 4. Nu e nevoie sa explice cucoana asta de ce voteaza cu PSD. Fiecare are capacitatea sa judece cu mintea lui, nu trebuie sa-i spuna ea(ca de obicei) ce sa creada. USL-ul functioneaza din ce in ce mai la vedere. Noroc ca turma votantilor se preface ca nu vede.

 5. Parasuta asta daca ar candida la Primaria Bucuresti, ar lua SUB 5%!
  O parasuta de care nu stiu ce minune ne-ar putea salva, si de ea si de Orban si de Zombilica!
  Sa dispara, suntem satui cat ne sfideaza din Octombrie 2019 de cand PNLeii au dat de osul de ros!
  Sictir!
  Violeto, cati bugetari plateste satul roman?!
  O adunatura de clientelism politic si incompetenta galagioasa!

  • Lilisor, inlocuieste Firea in enuntul tau si trage apa. Cine are tupeul sa ne vorbeasca de clientelism politic si incompetenta galagioasa, bai frate…

  • Dar de ce ii spui „parașuta” ? Ție ca femeie îți convine când ți se spune „parașuta” degeaba?

 6. Desi am intuit ce rspunde, i-am dat o sansa si am citit articolul cap- coada.
  Am ajuns la acceasi concluzie:
  Situatia este foarte simplu de inteles .
  Daca majoritatea romanilor vor sa traiasca din munca cinstita si onesta, atunci la alegerile urmatoare in 2024 Majoritatea se vor orienta dupa primarii , care nu s-au lasat santajati de clanurile mafiote.
  Daca majoritatea romanilor vor sa traiasca din spaga si tunuri financiare Cu banul public, adica al tău si al meu, atunci la alegerile urmatoare Majoritatea se vor orienta dupa primarii, care au facut aranjamente Cu dedicatii pt smecherii mafioti.
  La alegerile din 2024 se va vedea, daca Romania este o tara de smecheri, hoti si puturosi sau o tara cu majoritatea oamenilor cinstiti, harnici si onesti.

 7. Oare votantii PNL sunt atat de bizoni incat sa creada basmele despre dusmania intre PSD si PNL spuse de madam Alexandru? Oare nu vad ca PNL si PSD fura impreuna (USL) sau separat de 31 de ani, iar conflictele sunt doar de ochii lumii? Ca mimeaza reforme, dar totul ramane ca inainte, cu „speciali” peste tot?

 8. Violeta Alexandru e o canalie care vorbeste mult fara sa spuna nimic. Ea nu da doi bani pe noi.

  PNL lucreaza pentru PNL si atat, nu pentru noi.

 9. Cu buni comunicatori se poate justifica orice, inclusiv un arhipelag de relaţii locale ca pe vremea USL Crin-Ponta.

 10. Să vă fie rușine doamna Alexandru,ati ajuns să votați cu PSD ,în loc să luptăti contra PSD si a mafiei gunoaielor.Data viitoare nu vă mai votez,si adio PNL în București!Adio posturi de depurati pentru voi.Dezamăgire mare!

 11. Nu a spus nimic.

  Consilierii PNL se organizeaza in armonie cu PSD, si presedintele PNL Bucuresti baga tot felul de vrajeli. Cetatenii nu sunt prosti, nu mai tratati ca pe niste fraieri.

  Este mai mult decat clar ca alegerile interne din PNL afecteaza cum este administrat Bucurestiul, dar si relatia dintre partenerii aflati impreuna la guvernare locala.

  Cetatenii au ales Noul Bucuresti promis de USR PLUS si PNL, nu consilieri PNL care se organizeaza cu PSD pentru a bloca propunerile de proiecte ale primarilor.

  Uitati-va la Sectorul 6, ce bine lucreaza primarul PNL cu viceprimarii USR PLUS. N-auzim de scandal, n-auzim ca voteaza penelistii cu pesedistii, sau ca pluseristii cu pesedistii, etc.

  Daca Ciprian Ciucu poate la S6, de ce nu se poate si la alte sectoare??!?!

  PNL demonstreaza ca face o politica veche, fara sa ia in calcul interesul public al cetatenilor. Doar jocuri de putere. Atat.

  • De ce?! Simplu, pentru că useristul șef e nebun!
   Uitați-vă că, acolo unde nu merge treaba, șef, adică nr. 1,este userist:
   – primăria S1
   – primăria S2
   – primăria Timișoara
   – Ministerul Economiei
   – Ministerul Justitiei
   -Ministerul Inv. și Proiectelor Europene
   – Min. Sănătății
   Cred că sunt doar 2-3 excepții…

  • Nu sunt doar nebuni, sunt caini domne! Nu te poti intelege cu ei, nimic! Normal ca nu merge „treaba”.

 12. Angriff! Atac in valuri la peneleu al postacilor pluseristi cu nick-uri multiple. Noua strategie a lui Ghinea, ai? 🤣

 13. Violeto, de cand l-ai pus pe Moraru sa candideze la sectorul 3, Moraru de care nu stia mai nimeni, in loc s-o lasati pe Ciceala, care avea mai multe sanse, mi-am dat seama ca esti o ipocrita, ca numai gura e de tine. Ca seful pe care-l sustii!

 14. E clar că lumina zilei, USL pe toate fronturile.
  USR PLUS singurul partid care vrea reforma.
  PNL o să aibă soarta PNȚ, fara reforme ocupa același spațiu cu PSD, vor rămâne doar cu ceva votanți direct interesați.

 15. DE CE VOTEAZĂ PNL CU PSD ÎN SECTOARE USR? Din: 1. USL-ism 2. Baditism 3. Nepotism 4. Conservatorism.

 16. Nu știa cum sa facă sa fie sigura ca pierde Bucureștiul si a dat si acest interviu, monstra de politician lut.
  Sa se duca cu Nicușor si cu PNL / usl ul ei la Bălăceanca

 17. Nimic, dar absolut nimic nu justifica votul repetat alături dePSD la sectoarele 1 și 2.Totusi, ai ieșit pe locul 3 din 3 la alegeri în Capitala. Nu cred ca mai meriti un mandat. Și diferența fata de locurile 1 și 2 e mare.

 18. Votati alaturi de psd pentru ca sinteti imbe cili si nu v-ati scos capetele din cur, inca.

 19. oare votantii naivi de PNL inghit prostiile astea? vom vedea la alegeri

 20. Mamă ce au început să grohăie acum pupincuriști hoților de la u.s.r+plus!Bă mirosiți a căcat infect de când puneți mâinile să scrieți.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.