G4Media.ro

Intervenții ale pompierilor pentru transportarea unor persoane aflate în diverse situații medicale

sursa foto: IGSU

Intervenții ale pompierilor pentru transportarea unor persoane aflate în diverse situații medicale

Pompierii salvatori au intervenit, sâmbătă, în mai multe judeţe, pe fondul fenomenelor meteorologice periculoase, pentru a transporta la spital sau a preda către echipaje medicale, persoane aflate în diverse situaţii medicale.

Astfel, în judeţul Buzău, salvatorii au intervenit cu tehnica aflată în dotare pentru preluarea a două gravide, blocate în autoturisme. Acestea au fost transportate în siguranţă la cele mai apropiate unităţi sanitare, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun acestora. Pacientele sunt stabile, precizează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Totodată, forţe ale ISU Buzău au acţionat pentru preluarea şi predarea către echipaje medicale a unei persoane care necesită dializă. Aceştia au acţionat cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi o şenilată.

Peste 100 de pompieri din judeţul Buzău sunt în teren şi derulează misiuni pentru deblocarea maşinilor rămase înzăpezite, degajarea traficului rutier şi distribuirea de apă potabilă persoanelor din autoturismele aflate pe tronsonul de drum afectat, adaugă sursa citată.

În Vrancea, un alt judeţ unde sunt înregistrate efecte meteo periculoase, pompierii salvatori au acţionat cu mijloace de intervenţie specifice pentru preluarea şi transportarea a două gravide, stabile, către unităţi sanitare apropiate, respectiv către echipaje medicale specializate, menţionează IGSU.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează