G4Media.ro

Interpretul care a ajutat la salvarea lui Biden, în 2008, a plecat…

Interpretul care a ajutat la salvarea lui Biden, în 2008, a plecat din Afganistan

Un interpret afgan care a ajutat la salvarea în 2008 a senatorului Joe Biden a reușit să fugă împreună cu familia sa din Afganistan, anunță BBC.

În 2008, o viscol a forțat elicopterul militar care îl transporta pe Biden și alți parlamentari americani pe teritoriul afgan să aterizeze într-o vale înzăpezită, unde erau vulnerabili în fața unei eventuale ambuscade.

Aman Khalili s-a numărat atunci printre angajații afgani ai guvernului american care a condus grupul într-o zonă sigură.

Din august, el a cerut ajutor pentru rezolvarea problemelor legate de viză pentru a putea pleca din Afganistan.

Luni, un reprezentant al Departamentului de Stat al SUA a declarat pentru BBC News că interpretul și familia sa au „plecat în siguranță din Afganistan, reușind să iasă din țară prin Pakistan”.

După retragerea haotică din SUA în această vară, Khalili l-a chemat în ajutor pe Biden să-l salveze pe el, soția și pe cei cinci copii ai lor. „Am încredere în el”, a declarat el atunci pentru CNN. „Am încredere că poate face totul.”

Human First Coalition, o organizație care ajută la salvarea a peste 200 de afgani aflați acum în Pakistan, a declarat pentru BBC că sunt „profund recunoscători” oficialilor americani și pakistanezi pentru că au ajutat „în eforturile noastre de a aduce în siguranță interpretul președintelui Biden și familia sa”.

Sursa foto: Safi Rauf/Human First Coalition

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. dar ce facuse, supradoza cu cocaina lui fii-sau?