G4Media.ro

Inteligența artificială, supercalculul și utilizarea tehnologiilor digitale în economie vor fi finanțate…

Inteligența artificială, supercalculul și utilizarea tehnologiilor digitale în economie vor fi finanțate de UE printr-un nou program

Consiliul UE a aprobat miercuri crearea unui nou program de finanțare prin care Uniunea Europeană să sprijine proiectele dezvoltate pe cinci direcții: supercalculul, inteligența artificială, securitatea cibernetică, competențele digitale avansate, utilizarea pe scară largă a tehnologiilor digitale la toate nivelurile economiei.

Comisia Europeană a propus un buget de 9,2 miliarde euro pentru acest program, iar raportorul din Parlamentul European a propus menținerea bugetului propus de Comisie. O decizie finală va fi luată odată cu negocierea bugetului multianual al UE.

Finanțarea proiectelor menite să consolideze calculul de înaltă performanță va fi benefică pentru domenii precum serviciile medicale, protecția mediului și securitatea, potrivit unui comunicat al Consiliului UE. Sprijinul pentru răspândirea utilizării inteligenței artificiale va include, printre altele, asigurarea unui acces îmbunătățit la infrastructura de testare a inteligenței artificiale.

De asemenea, programul „Europa digitală” va susține organizarea de cursuri de formare în domeniul competențelor digitale avansate pentru forța de muncă și pentru studenți, precum și pentru IMM-uri și pentru administrațiile publice. Asigurarea finanțării va face posibilă garantarea unui acces simplu, fiabil și fără sincope la serviciile publice digitale, spre exemplu prin extinderea interoperabilității serviciilor publice la nivelul întregii UE.

Programul a fost aprobat după ce Comitetul Reprezentanților Permanenți din cadrul Consiliului UE a confirmat interpretarea comună la care au ajuns președinția română și Parlamentul European cu privire la această propunere.

Foto: Pexels.com

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Nicio șansă, inteligenta artificială de la UE nu bate prostia naturală din guvernul României.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.