G4Media.ro

„Întărire masivă” a forţelor de securitate israeliene în oraşele mixte / Ministrul…

„Întărire masivă” a forţelor de securitate israeliene în oraşele mixte / Ministrul apărării din Israel recheamă zece companii de pază a frontierei pentru a suplimenta forţele pe teren

Ministrul apărării al Israelului, Benny Gantz, a ordonat joi o „întărire masivă” a forţelor de securitate în oraşele mixte israeliene, unde convieţuiesc evrei şi arabi, pentru a combate violenţele din ultimele zile, informează AFP, citată de Agerpres.

„Suntem într-o situaţie de urgenţă (…) şi este acum necesar să întărim masiv forţele pe teren”, a transmis Gantz într-un comunicat, anunţând rechemarea a zece companii de pază a frontierei care operează de obicei în Cisiordania ocupată.

Violenţe au izbucnit în oraşele iudeo-arabe din Israel de la declanşarea, luni, a ostilităţilor între Israel şi mişcarea islamistă Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza.

La Lod, oraş sărac de lângă Tel Aviv, tensiunea a sporit între tineri arabi şi grupuri de evrei extremişti, cu ciocniri, maşini incendiate, lansări de pietre şi de cocteiluri Molotov. Aceste violenţe l-au determinat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să declare acolo „starea de urgenţă”.

Oraşele mixte din nordul Israelului, mai ales Acra (Akko), sunt şi ele scena unor violenţe.

„Violenţa din interiorul Israelului a atins niveluri inegalabile după mai multe decenii”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene Micky Rosenfeld într-un interviu pentru AFP, precizând că mai multe sute de persoane au fost arestate începând de luni.

sursa foto: Twiitter\ Israel Defense Forces

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Nu înțeleg, arabii sunt tineri iar evreii sunt extremiști?
    Care Cisiordania ocupată?

    • Dimpotriva, cred ca stiu deja mult prea mult despre subiect. Niste cotropitori ai Iasilor se bat cu cotropitorii Colentinei, dar nu pe Milcov. Sa fie la ei acolo.

  2. daca evreii sunt nebuni si ataca arabii in moschei pentru respectarea distantei… semeni vant, culegi furtuna