G4Media.ro

Întâlnire la Ministerul Educației cu reprezentanții profesorilor, elevilor și părinților pe tema…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Întâlnire la Ministerul Educației cu reprezentanții profesorilor, elevilor și părinților pe tema examenelor naționale

UPDATE: „Astăzi, 6 iunie 2023, începând cu ora 11.00, la invitația Ministrului Educației, Ligia Deca, la sediul Ministerului Educației va avea loc o întâlnire între reprezentanții Ministerului Educației, ai elevilor, ai părinților și ai sindicatelor reprezentative din învățământul preuniversitar, respectiv Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.

Întâlnirea are ca scop consultarea acestora asupra demersurilor necesare pentru adaptarea calendarelor de desfășurare a activităților de final de an și a calendarelor examenelor naționale, în contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar”, potrivit Ministerului Educației.

Știrea inițială: Astăzi va avea loc o întâlnire cu reprezentanții profesorilor, elevilor și părinților, la Ministerul Educației, în privința examenelor naționale, după cum a spus Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, la Euronews România. Marți, 6 iunie, este o nouă zi de grevă generală în școli și grădinițe, scrie Edupedu.ro.

Secretarul de stat a menționat care sunt scenariile:

„Dacă se revine la cursuri, putem merge pe calendarele deja anunțate. Nu e nevoie de modificări, dacă se revine în această săptămână. Dacă nu se revine în această săptămână, luăm în calcul eventuale decalări ale calendarelor pentru cele două examene.”

Citește integral pe Edupedu.ro.

Ministra Educației, Ligia Deca, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că dacă profesorii nu revin la clase săptămâna viitoare, este luată în calcul reprogramarea examenelor naționale. Ea a spus că până în data de 9 iunie se va ști dacă evaluarea națională și Bacalaureatul rămân pe calendarul actual. Detalii aici.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

 1. o întâlnire între
  1. reprezentanții Ministerului Educației,
  2. ai elevilor, ai părinților și
  3. ai sindicatelor reprezentative din învățământul preuniversitar
  cred ca cei de la pct. 3 sunt in strada – protesteaza.
  Pe ce lume traiesc cei din minister?