G4Media.ro

Întâlnire a ministrului român al Apărării cu omologul ucrainean: A fost subliniat…

Sursa Foto: Facebook/ Angel Tilvar

Întâlnire a ministrului român al Apărării cu omologul ucrainean: A fost subliniat angajamentul ferm al României

Eforturile României şi ale aliaţilor pentru sprijinirea Ucrainei sunt solide şi vor continua atât timp cât va fi necesar, a afirmat, joi, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina, transmite MApN, transmite Agerpres.

Discuţiile din cadrul Grupului de contact pentru Ucraina au vizat coordonarea eforturilor statelor membre şi identificarea soluţiilor la nevoile curente, având în vedere evoluţiile de pe teren. A fost evidenţiată contribuţia României şi efortul susţinut în cadrul Coaliţiilor de capabilităţi.

În acest context, Angel Tîlvăr a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său ucrainean, Rustem Umerov.

Ministrul Apărării Naţionale a reafirmat angajamentul ferm al României pentru continuarea sprijinului oferit Ucrainei. El a prezentat evoluţiile legate de efortul României de a găzdui şi operaţionaliza Centrul de instruire a piloţilor de aeronave F-16 de la Feteşti, destinat atât piloţilor români, cât şi celor ucraineni. Totodată, oficialul român a transmis că ţara noastră va continua să contribuie la instruirea militarilor ucraineni în diverse formate.

Cei doi oficiali au discutat despre evoluţiile situaţiei de securitate din Ucraina şi din regiunea Mării Negre. În context, oficialul a subliniat rolul iniţiativei României, Turciei şi Bulgariei de contracarare a ameninţării minelor marine în Marea Neagră, MCM Black Sea, care are scopul de a asigura libertatea de navigaţie.

„Federaţia Rusă continuă să atace cu brutalitate Ucraina, provocând pierderi în rândul civililor şi afectând grav infrastructura, în special cea energetică. I-am transmis ministrului Umerov că unitatea statelor democratice în sprijinirea ţării sale şi eforturile făcute de România şi alţi aliaţi sunt solide şi vor continua atât timp cât va fi necesar”, a declarat ministrul Tîlvăr.

Cei doi miniştri au evaluat ca foarte bune rezultatele de până acum ale programelor de instruire a militarilor ucraineni în cadrul misiunilor EUMAM UA ale Uniunii Europene şi INTERFLEX, condusă de Marea Britanie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Ce privire inteligenta are Tilvar, exact ca vitelul la poarta noua. Adevarul este ca are experienta in planificarea operațiilor militare. Personal a gasit drona distrusa din Delta Dunarii. Mare strateg.

    • ministrul e politic… executia? trecepeste ministru la nivelul asta. avem oameni buni

    • Cred totusi ca ministrul apărării ar trebui sa aibă alta prestanta. Bineinteles ca nu ia el deciziile militare. Cat despre cat de buni sunt oamenii. Nu stiu ce sa zic. Sunt tot romani. Cum este poporul asa si armata. Doar nu o fi vreo elita ascunsa de care nu stim noi😁.
      PS Esti militar si ai sarit imediat sa-l speli pe Tilvar si onoarea si demnitatea militara?!😁