G4Media.ro

Insulele Comore lansează o campanie de vaccinare după 134 de decese cauzate…

Sursa foto: Pixabay

Insulele Comore lansează o campanie de vaccinare după 134 de decese cauzate de holeră

O campanie de vaccinare împotriva holerei a fost lansată joi în Anjouan, cea mai afectată insulă din arhipelagul Comore, care se confruntă de patru luni cu o epidemie care a făcut deja 134 de morţi, au anunţat autorităţile sanitare, potrivit AFP, transmite Agerpres.

Peste 1.300 de copii au primit o doză de vaccin oral pe cea mai săracă şi cea mai apropiată insulă de departamentul francez Mayotte, unde holera a făcut două victime din martie.

„Vaccinul va asigura imunitate timp de şase luni, rupând astfel lanţul de transmitere”, a declarat pentru AFP Anssoufouddine Mohamed, directorul regional pentru sănătate al insulei.

Anjouan este cea mai dens populată insulă din acest arhipelag aflat în Oceanul Indian, pe aceasta trăind circa 330.000 din cei 870.000 de locuitori ai ţării.

Dintre cele 134 de decese înregistrate, în Anjouan au fost înregistrate 116, potrivit celui mai recent buletin oficial de sănătate.

Până în prezent, Uniunea Comorelor a înregistrat 8.734 de cazuri de holeră, după introducerea bolii, la începutul lunii februarie, de o navă venită din Tanzania, unde holera este endemică.

„Am început prin a vaccina elevii în şcoli, deoarece aceştia vor pleca în curând în vacanţă”, a explicat Mohamed, cardiolog de formaţie.

Peste 270.000 de doze sunt disponibile pe insulă, dar „avem nevoie de 379.000”, a precizat Hayiriat Bint Hakim, responsabil cu vaccinarea, contactat de AFP.

Campania pilot ar trebui să dureze cinci zile.

Mai puţin de 30% din populaţie are acces la apă potabilă, potrivit oficialilor companiei responsabile cu distribuţia apei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...