G4Media.ro

Institutul Naţional de Statistică anunţă că peste 1,4 milioane de chestionare de…

sursa foto: captura site recensamant romania

Institutul Naţional de Statistică anunţă că peste 1,4 milioane de chestionare de autorecenzare au fost completate online, în perioada 14 – 27 martie, cele mai multe în Bucureşti / 10 % dintre chestionare, invalidate din cauza necompletării unor câmpuri

Institutul Naţional de Statistică a anunţat, luni, că autorecenzarea continuă, fiind completate 1.472.305 chestionare, în perioada 14 – 27 martie. Cele mai multe chestionare au fost completate în municipiul Bucureşti. Preşedintele INS, Tudorel Andrei, a precizat că aproximativ 10% dintre chestionare sunt invalidate, din cauza faptului că unele câmpuri nu au fost completate integral sau au fost sărite cu totul, relatează news.ro

Potrivit datelor INS, 1.472.305 chestionare de autorecenzare au fost completate în perioada 14 – 27 martie.

Dintre acestea, 156.094 au fost completate în Bucureşti, 60.857 în Braşov, 59.811 în Cluj şi 53.463 în judeţul Timiş.

Raportat la populaţia care urmează să fie recenzată, cel mai mare procent de persoane care s-au autorecenzat se înregistrează în Botoşani, respectiv 12,54% din total. Urmează judeţele Braşov, Ilfov, Teleorman şi Neamţ. Municipiul Bucureşti, deşi are cel mai mare număăr de formulare completate, este pe locul cinci, cu un procent de 8,58% din populaţie care s-a autorecenzat.

Preşedintele INS, Tudorel Andrei, a precizat că aproximativ 10% dintre chestionare sunt invalidate, din cauza necompletării unor informaţii.

Şeful INS a precizat că, în unele chestionare, calupuri întregi de întrebări erau necompletate. Calupurile se referă fie la probleme demografice, fie la statutul socio-economic sau la caracteristicile socio-culturale..

”Dacă nu s-a răspuns la aceste întrebări, chestionarele au fost respinse de sistem, urmând ca cel care le-a completat să reia completarea”, a declarat Tudorel Andrei, precizând că motivele pentru care nu s-a răspuns pot fi multiple: de la neatenţie la necunoaştere.

Preşedintele INS apreciază, însă, că o astfel de rată de invalidare a chestionarelor este ”acceptabilă”.

Reprezentantul INS a vorbit şi despre provocările acestei perioade: de la gestionarea întregului proces – supra-încărcarea serverelor, dimensionarea acestora pentru volumul de informaţie, numărul mare de dispozitive pe care sunt încărcate datele – până la a se răspunde nelămuririlor fiecărei persoane care doreşte să completeze chestionarul.

Pentru a se primi ajutor în acest sens, persoanele interesate de autorecenzare au la dispoziţie un call-center – 031.4338300 – care funcţionează între orele 7.00 – 22.00.

Până acum s-au primit peste 12.000 de apeluri la acest număr.

Autorecenzarea este disponibilă populaţiei, în perioada 14 martie-15 mai 2022 şi se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.)

Autorecenzarea online asistată se poate face în spaţii special amenajate de fiecare primărie fie pe tabletele recenzorilor ARA, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor.

RPL2021 este primul din România organizat integral în format digital. Întregul proces al colectării datelor se va desfăşura cu asigurarea confidenţialităţii şi protecţiei totale a informaţiilor.

Informaţii detaliate privind desfăşurarea RPL2021 se găsesc la www.recensamantromania.ro, site-ul pe care se găseşte şi Platforma de autorecenzare.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Datele sint protejate de sts…
  Haha, Lupul pus paznic la oi

 2. Cel mai catastrofal formular online și site-ul pe măsură.
  Ai un apartament pe care-l consideri domiciliul stabil. Ai o casă părintească la țară unde stai cel mult o lună pe an. Soția are o căsuță mică la țară, scoasă la vânzare de câțiva ani, unde stai doar câteva zile pe an, pentru rezolvarea problemelor administrative. Ai cumpărat un apartament pentru unul din băieți, deocamdată neutilizat din lipsă de bani pentru reparații. Celălalt băiat, cu domiciliul stabil la părinți stă cu chirie în alt oraș 11 luni, o lună stă acasă. Dacă ți-ai permite ți-ai cumpăra o căsuță de vacanță la munte, unde ai stă câteva zile pe an.
  Cum declari toate aceste locuințe ? Nu există „calup” în formular pentru toate. Pe care le declari locuite, pe care nelocuite ? Este destul de încurcată și perioada de timp cât stai într-o locuință (mai puțin de 12 luni, mai mult de 12 luni; poți să stai 14 luni, urmat de o pauză de 2-3 luni, după care stai numai 10 luni).
  Probleme sunt și la „calupurile” cu studii. Ce bifează cei care au terminat înainte de 1989 Institutul Politehnic de 5 ani ? Dar cei care au făcut Facultatea de subingineri de 3 ani ? Dar cei care au terminat Institutul Pedagocic de 3 ani ? Școala tehnică de proiectanți de 3 ani, Școala tehnică sanitară ?
  La terminarea formularului am fost anunțat că n-am răspuns la cinci întrebări. Eu am considerat că am fost atent, n-am completat un singur „calupul” , cel cu studiile (am și transmis un mesaj). M-am liniștit când am văzut că pot descărca în format PDF chestionarul completat, am zis că pot vedea cele 5 „calupuri” pe care nu le-am completat. Credeți că s-a deschis link-ul indicat ? NUUUUUU !
  Nu am voie să mă enervez așa că voi aștepta recenzorii acasă.
  Cine este curios poate afla din DEX ce înseamnă calup.

 3. Chestionare completate dar cu campuri necompletate? Vai de noi si de banii dusi pe apa sambetei catre firma care a realizat site-ul! Daca un camp nu e completat dar trebuie completat, trebuie sa nu se poata considera ca chestionarul este completat.