G4Media.ro

Institutul “Elie Wiesel” îl critică dur pe ambasadorul Israelului la București: Deschiderea…

sursa foto: Unsplash

Institutul “Elie Wiesel” îl critică dur pe ambasadorul Israelului la București: Deschiderea unui dialog oficial între AUR și Israel nu face decât să aducă atingere memoriei victimelor Holocaustului / Manipularea memoriei Holocaustului

Institutul “Elie Wiesel” îl critică dur pe ambasadorul Israelului la București după întâlnirea oficială cu președintele partidului extremist AUR, George Simion. Într-un comunicat cu titlul ”Cacealmaua lui Azar (numele ambasadorului Reuven Azar – n.red.), Institutul “Elie Wiesel” arată că ”Holocaustul nu este un subiect pentru tranzacții politice, iar asumarea istoriei și memoriei Holocaustului nu se fac dintr-o mișcare de condei”.

”În fața acestei cacealmale propagandistice, Institutul “Elie Wiesel” menționează că deschiderea unui dialog oficial între AUR și Israel nu face decât să aducă atingere memoriei victimelor Holocaustului”, mai arată institutul.

Replica a venit după ce partidul extremist AUR a anunțat luni într-un comunicat de presă în limba engleză că George Simion s-a întâlnit la Parlamentul României cu ambasadorul Israelului, Reuven Azar, și Yossi Dagan – membru al partidului de guvernământ Likud, șeful regiunii Shomron din Israel. În comunicat apare informația că ”George Simion a recunoscut responsabilitatea României pentru Holocaustul evreilor români”.

Publicitate electorală

De asemenea, oficialii din Israel l-au invitat pe George Simion împreună cu o delegație AUR să viziteze coloniile din Iudeea, Samaria și Ierusalim. Statul român și restul statelor membre UE consideră că așezările israeliene din aceste teritorii nu respectă dreptul internațional.

Reprezentanții Institutului “Elie Wiesel” susțin că ”este pentru prima oară în istoria democrației noastre recente când reprezentantul oficial al unui stat democrat întâlnește un reprezentant al unui partid extremist de dreapta care promovează antisemitism, negarea Holocaustului sau mesaje instigatoare la ură față de alte minorități. Nu credem în declarațiile de conivență ale liderului AUR, scrise probabil la dictarea ambasadorului statului Israel. Ne exprimăm consternarea și profunda îngrijorare față manipularea memoriei Holocaustului pentru ca ES dl Reuven Azar să prezinte în fața șefilor săi un posibil actor politic extern care ar putea recunoaște și susține politica de colonizare a Israelului, politică care nu este susținută de UE, SUA și nici de România”.

”Domnule ambasador, am spus-o la Chișinău, la ambasada Rusiei din București, reluăm astăzi pentru dumneavoastră: Holocaustul nu este un subiect pentru tranzacții politice, iar asumarea istoriei și memoriei Holocaustului nu se fac dintr-o mișcare de condei. Partidul AUR are la activ mult prea multe și recente manifestări agresive de negaționism pentru ca o simplă declarație incompletă să îi confere credibilitate. Vă oferim spre documentare ultimul raport din luna iulie „Antisemitism de 20%. Evoluția manifestărilor anti-Semite în spațiul public offline și online din România, 2022-2023”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Guvernul israelian este unul fascist/rusofil are tot sensul combinația cu AUR