G4Media.ro

Instanțele din Mureș și Harghita vor avea camere speciale pentru audierea minorilor…

Sursa foto: Pixabay

Instanțele din Mureș și Harghita vor avea camere speciale pentru audierea minorilor / Elevii de la o școală din Târgu Mureș au donat din jucăriile lor pentru ca minorii să treacă mai ușor peste trauma audierii

Curtea de Apel Târgu Mureș a devenit partener în cadrul proiectului ”Formarea profesională și consolidarea capacității la nivelul sistemului judiciar”, finanțat în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Târgu Mureș.

În cadrul acestui proiect, derulat de Consiliul Superior al Magistraturii, vor fi amenajate spații cu destinația exclusivă de audiere minori la Judecătoriile din Miercurea Ciuc, Reghin, Toplița și Sighișoara.

Președintele Curții de Apel Târgu Mureș, Andreea Ciucă, a precizat că aceste săli au fost deja dotate cu echipament audio video și IT, iar în perioada imediat următoare va sosi și mobilierul.

”Consiliul Superior al Magistraturii derulează un program, fiind foarte importantă o componentă de ambianță pentru audierea minorilor. Copiii și așa sunt timorați de intrarea în instanță, sunt timorați de situația care se întâmplă în familiile lor și, mai ales, în penal, când un copil este victima a unei infracțiuni, deja gradul de stres și suferință a acestuia este foarte mare”, susține Andreea Ciucă.

O cameră similară funcționează din 2021 la Tribunalul Mureș și este utilizată și de Judecătoria Târgu Mureș.

La amenajarea acesteia s-au implicat și elevii de la o școală din Târgu Mureș, care au donat din jucăriile lor pentru ca minorii să treacă mai ușor peste trauma audierii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...