G4Media.ro

Instanţa supremă din Hong Kong decide dacă va recunoaște sau nu căsătoriile…

Photo 101494719 © Wellphotos | Dreamstime.com

Instanţa supremă din Hong Kong decide dacă va recunoaște sau nu căsătoriile între persoane de acelaşi sex

Instanţa supremă din Hong Kong va decide marţi dacă va recunoaşte sau nu căsătoriile între persoane de acelaşi sex, pronunţând un verdict într-unul dintre cele mai importante cazuri pe această temă din istoria oraşului, transmite News.ro.

În ultimul deceniu, activiştii LGBTQ din fosta colonie britanică au obţinut victorii fragmentate în instanţă, anulând politicile guvernamentale discriminatorii în materie de vize, impozite şi ajutoare pentru locuinţe.

Însă cazul intentat de activistul pro-democraţie încarcerat Jimmy Sham – care va fi judecat marţi la ora locală 14:30 (0630 GMT) – va fi prima dată când Curtea de Apel din Hong Kong abordează direct problema căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

De când şi-a lansat contestaţia în 2018, Sham, în vârstă de 36 de ani, nu a reuşit de două ori să convingă instanţele că Hong Kong ar trebui să recunoască legal căsătoria sa cu un partener de acelaşi sex, care a fost înregistrată la New York în urmă cu aproape un deceniu.

În cel mai recent eşec al său, în august 2022, judecătorii de apel au scris că textul constituţional din Hong Kong „oferă acces la instituţia căsătoriei doar cuplurilor heterosexuale”.

Photo 101494719 © Wellphotos | Dreamstime.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...